≫ 

Tačno je: Vaša beba više voli jednu dojku od druge, a evo i zašto

Zbog toga što je majčino mleko najbolja hrana za bebu, posebna pažnja mora da se posveti dojenju

  • 3

Većina mama je primetila da njihova beba preferira jednu dojku više od druge tokom dojenja, a istraživanja su potvrdila da je zaista tako.

Zašto se sve žene ne porađaju carskim rezom i da li je opasniji ili zdraviji za dete - evo šta kažu stručnjaci

Nataša je prvi put izvela bebu napolje i kada je trebalo da je podoji, najbrutalnije ju je napao ROĐENI BRAT! (FOTO)

Imamo 820.000 razloga zbog kojeg majke moraju da doje svoju decu

Pre nego se zapitate da li je sve u redu sa vašim grudima i da li vaša beba dobija dovoljno mleka moramo da vam kažemo da nema mesta panici i da je sve to normalno.

Kako se neke mame koje doje osećaju kao nepresušan izvor mleka, možda neke među njima ne znaju da jedna dojka proizvodi više mleka od druge.

Foto: Profimedia

Ket Kurtin je ukazala na to da je laktoza kod nekih žena bolja na jednoj nego na drugoj strani. Isti je slučaj i sa veličinom grudi pa je kod nekih žena jedna dojka veća a druga manja.

-Videla sam da je kod nekih žena tkivo dojke razvijeno samo na jednoj strani i one nisu imale nikakvih problema da doje bebu savršeno normalno, rekla je ona.

Ne postoji pravilo koliko dugo trebate da dojite bebu na jednoj dojci, a koliko na drugoj, jer sve zavisi od toga šta vaša beba želi. Dokle god je vaša beba srećna, razvija se, dobija na težini i pospana je nakon hranjenja, onda radite sve kako treba.

Foto: Pixabay

Dojenje je uvek najbolja opcija za ishranu bebe, ali ako nemate mleka nemojte da brinete. Lekari preporučuju da žene intenzivno doje bebu prvih šest meseci pre nego počnu da im daju drugu hranu. Smatra se da je majčino mleko najbolja odbrana bebe od mnogih bolesti i da je dojenje jako važno za bebino zdravlje. Što duže majka doji bebu, to duže traje ta zaštita i beba ima koristi od mleka.

Daljinac

(Telegraf.rs/thesun.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA