≫ 

Sjajni trikovi sa kredom: Evo šta sve može da uradi ovaj školski rekvizit

Razmišljate da neku stvar bacite jer joj nema pomoći, a draga vam je, sačekajte, možda postoji rešenje

  • 0

Kada ljudi kažu  kreda, prva asocijacija je školska tabla. Ali kreda može biti itekako korisna u kući. Ovi trikovi vam zaista mogu biti od pomoći.

Eliminišite neprijatne mirise iz odeće uz pomoć stvari koju ste redovno koristili kao dete

Potamnelo metalno posuđe

Metalno posuđe, ili stari pribor za jelo, je izgubilo sjaj? i za to postoji rešenje. Nastružite kredu i prelijte vodom kako biste dobili gustu smesu. Uzmite krpu od mikrofibera, umočite u smesu i kružnim pokretima operite posuđe. Već za par minuta će se sijati kao novo.

Foto-ilustracija: Foter/Lance McCord

Ružna boja noktiju

Imate lepe duge nokte, ali boja noktiju vam se ne sviđa jer je žućkasta ili previše prozirna? Ne treba vam specijalna bela olovka za nokte. Dovoljno vam je malo mokre krede i stara četkica za zube kojom ćete proći lagano ispod noktiju i stvar je rešena. Nokti će dobiti divnu belu boju.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Zaglavljen ključ

Ako vam se ključ zaglavi u bravi preko njega pređite belom kredom i tako ćete ga podmazati. Sledeći put ćete bez problema otključati bravu.

Mokre cipele, nikakav problem

Uzmite salvetu i rašrite je. nastružite ili izdrobite dve krede i stavite po jednu na svaku od salveta, koje ćete potom skupiti u mali zavežljaj i zavezati gumicama. Zavežljaje stavite u cipele i ostavite neko vreme,koliko dugo zavisi od toga koliko su cipele mokre.

Foto-ilustracija: Pixabay

Masna mrlja na brušenoj koži

Ako vidite masnu mrlju na omiljenim cipelama ili jakni od brušene kože, ne očajavajte! Uzmite malo bele krede, obojite mrlju i ostavite da tako stoji desetak minuta. Uzmite staru četkicu za zube i istrljajte višak krede. Mrlja se više neće videti.

Foto: Pixabay

Zamena za korektor

Ako slučajno nemate korektor, a napravili ste grešku hemijskom olovkom, upotrebite kredu kako biste je izbrisali. Nemojte previše pritiskati papir, radije pređite grešku dva puta. Višak otresite i pišite dalje.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA