≫ 

UŠTEDITE NOVAC i sami napravite svoju kocku za supu od sastojaka koje sigurno imate u kuhinji

U hladnim danima ništa više ne prija do topla domaća supica

  • 2

Ukoliko ste se smrzli na putu do kuće, obradovaćete se kada shvatite da kući imate domaću toplu supu ili je možete napraviti za nekoliko minuta jer ste na vreme spremili sve sastojke.

Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Pored toga što blagotvorno deluje na vaše organe za varenje, posebno na rad i pražnjenje creva, supa je idealan lagani obrok koji možete spremiti za kratko vreme i uz malo truda.

Kako biste sebi mnogo olakšali posao, pripremite na vreme domaće kocke za supu koje ćete kasnije samo ubaciti u proključalu vodu, dodati malo rezanaca i uživati u finom domaćem ukusu.

Foto: Pixabay.com

Umesto da kupujete kocke za supu u prodavnici, koje su pune soli i dodat im je tek po neki prirodni sastojak, napravite domaću za koju ćete znati da su vam svi sastojci prirodni i zdravi.

Potrebne su vam:

- 3 šargarepe srednje veličine:

- pola šoljice seckanog praziluka;

- pola šoljice oljuštenog i iseckanog celera;

- pola glavice crnog luka;

- 2 češnja belog luka,

- 3 štapića celera,

- 4 do 5 čeri paradajza i jedan običan paradajz iseckani na komadiće;

- pola šoljice svežeg peršuna,

- 3 kašičice soli.

Pixabay.com

Svako odstupanje od navedenih sastojaka je dozvoljeno. Možete dodati još neke začine ili povrće ukoliko želite ili da izbacite sa spiska neko na koje ste na primer alegrični.

Postupak je jako jednostavan. Prvih pet sastojaka ubacite u blender i blendajte dok ne postanu fina pasta. Onda ubacite i preostale sastojke i blendajte dok ne postanu glatka masa. Stavite smesu u modlu za led, stavite u zamrzivač da se stegne i koristite jednu kocku za jednu šolju vrele vode. Možete dodati supi ostatke mesa ili još neko povrće po ukusu, kao i biber.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA