Ima li razlike između hrvatske i srpske sarme? Ovaj recept kaže da ima i da je tajna u jednom sastojku!

Iako mislimo da je svi spremaju na sličan način, jedna kuvarica dodala je poseban sastojak kako bi sarmu učinila 100 odsto Hrvatskom

  • 37

Gotovo da ne postoji osoba u Srbiji koja se ne raduje zimi samo zbog sarmi, međutim, da li se sarme u Srbiji razlikuju od onih u Hrvatskoj? Sudeći po jednoj kuvarici iz Hrvatske, da.

Sarma je samo jedno od brojnih jela koje gotovo svi na Balkanu smatraju za svoje i trude se da im daju svoj pečat kako bi ih izdvojili od mase i učinili posebnim.

Kao što gotovo svi znaju, sarma može da se pravi i od mlevenog junećeg, ali i mlevenog svinjskog mesa.

Printskrin: YouTube/Namiko Chen

Postoje i oni koji smatraju da je idealno pomešati junetinu sa svinjetinom jer je ona masnija, a junetina suvlja.

Ipak, čini se da je jedna kuvarica iz Hrvatske u pokušaju da napravi autentičnu sarmu među sastojke dodala i nacionalnost ključnim sastojcima.

Ona nije koristila juneće, svinjsko ili oba, već je u svoju sarmu stavila hrvatsko meso, tačnije - hrvatsku svinjetinu i junetinu.

Da li mislite da je na ovaj način uspela da napravi autentičnu hrvatsku sarmu i kako vi spremate vašu?

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA