≫ 

DANAS JE ZIMSKA KRATKODNEVICA: Ispoštujte ove rituale i život će vam se preokrenuti u 2018.

Zimska kratkodnevica može mnogo da utiče na to kakav će vaš život biti u narednih godinu dana ako ispoštujete ove drevne rituale

  • 0

Do ovogodišnje zimske kratkodnevice ostalo nam je jako malo, zato se pripremite na najbolji mogući način ne biste li promenili tok sreće i usmerili je ka vašem životu.

U četvrtak 21. 12. 2017. u 16 sati i 28 minuta Sunce će dosegnuti najnižu tačku na nebu i daće nam najmanje svetla u godini. Taj dan ima snažno duhovno značenje i posebnu energiju nakon čega ništa više neće biti isto. 

Ovo se na nebu nije desilo 350 godina - i zbog toga će 21. decembar biti najgori dan u godini

Rituali vezani za ovaj dan su nešto što predstavlja godišnju praksu i nisu ništa drugačiji i čudniji od kićenja kuće za novogodišnje praznike. Svako od nas je sam na putu zimske kratkodnevice i ono što odlučimo da uradimo ili ne uradimo samo će uticati na našu sudbinu.

Ovo su samo neki od rituala koje ćete moći da isprobate i prenesete dalje na vašu decu i unuke.

Napravite venac

Foto: Pixabay

Ovo je klasičan način da proslavite zimu. Možete da kanališete vašu unutrašnju zimsku boginju i pokažete koliko ste kreativni. Odite u neku radnju koja prodaje sitnice i kupite drveni venac i ukrase. Možete ga ukrasiti lišćem, cvećem, iglicama bora. Prošetajte od radnje do obližnjeg parka i pokupite par šišarki i divlje kestenje.

Poklonite nekome nešto

Foto: Pixabay

U tradiciji dugoj na hiljade godina, porodice su razmenjivale međusobno poklone na dan zimske kraktodnevice. Ovo je idealno vreme da pozovete kod sebe par najbližih prijatelja i iznenadite ih poklonima koje ste sami napravili i priredite kućnu žurku za vas, piše Elite daily. Ovogodišnja kratkodnevica biće jako mračna, a dan sam po sebi loš pa ga iskoristite za izležavanje i odmor sa prijateljima.

Uživajte u promenama u prirodi

Foto: Pixabay

Svaki dan kratkodnevice je dan za komunikaciju sa prirodom, s obzirom da ona označava veliku promenu u samoj prirodi. Uživanje u prirodi i njenom novom sjaju je pravi način da proslavite zimu. Kako je zima teško vreme za životinje koje nemaju dom, potrudite se da obezbedite neku hranu za njih ukoliko ste u mogućnosti. Bilo da se radi o napuštenim psima i mačkama, ili pticama, vaš doprinos će izazvati odjaj u kosmosu koji vam neće ostati dužan.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA