≫ 

Zavirili smo u KFC kuhinju i otkrili recept za najbolju piletinu (VIDEO)

Ljubiteljima piletine jedna od omiljenih je ona koju spremaju kuvari u restoranima brze hrane KFC, a sada znamo i zašto

  • 0

Kako se sprema najpoznatija piletina na svetu otkrio nam je jedan od kuvara, a njihovu tajnu spremanja fantastične piletine otkrivamo i vama.

Kentaki piletina: Copycat recept za kentakijevsku pohovanu piletinu (VIDEO)

Piletina koja se sprema u KFC restoranima doprema se 6 dana u nedelji kako bi bila uvek sveža, a ukoliko sveže meso stoji duže od 2 dana - ono se baca. Na taj način se gostima restorana uvek servira sveža i zdrava piletina. Meso se doprema sa domaćih farmi, dolazi samo iz Srbije i nije meso iz uvoza. Čuva se u frižiderima i koristi u spremanju svih specijaliteta restorana.

Foto: Promo

Piletina se stavlja u veliku posudu u kojoj se nalazi 20 kilograma brašna i posebna mešavina začina, kombinacija čiji se recept strogo čuva u sefu KFC-a. Mešavina dolazi već napravljena tako da tajnu recepta ne znaju ni sami kuvari.

-Piletinu ubacimo u brašno i valjamo je u par krugova tako što mešamo svu količinu brašna. Zatim izvadimo piletinu iz brašna uz pomoć sita, spustimo na kratko u vodu i vratimo opet u brašno i promešamo, objašnjava kuvar Milan za Telegraf.rs.

Kada se drugi put piletina izvadi iz brašna ređa se na rešetku friteze i spušta u ulje koje je zagrejano na 171 stepen. Prži se 3 minuta, vadi se iz friteze i ostavčja da se ocedi 30 sekundi. Zatim se do služenja čuva na temperaturi od 82 stepena kako bi bila topla za služenje gostima.

Foto: Telegraf.rs

Ukoliko želite da spremite ukusnu i hrskavu piletinu kao iz KFC restorana probajte da je spremite upravo na ovaj način.

U veliku vanglu punu brašna ubacite so i začine po želji (origano, biber, bosiljak), a ukoliko želite da vam piletina bude pikantna i malo ljute mlevene crvene paprike. Ubacite piletinu i mešajte rukama dok se ona lepo ne uvalja u brašnu. Zatim izvadite piletinu i stavite je na kratko u vodu pa vratite u brašno. Kada drugi put izvadite piletinu, stavite je u ulje zagrejano na gore navedenoj temperaturi i pržite 3 minuta.

Naklon toga ostavite je da se malo procedi na rešetku ili na ubrusima kako bi se olobodila viška ulja. Služite toplo i uz neki fini sos za piletinu. Prijatno!

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA