≫ 

Ne, nije zbog kuvanja: Zašto uvek, ali baš uvek treba da držite so pored šporeta?

So ima svaka kuća, ne košta mnogo, ali mnogo vredi

  • 6

Po svojoj vrednosti, svima dobro poznata so je nezamenjiva namirnica koju imate u svojoj kući, a to ne znači da samo poboljšava ukus jelima već i da vam može pomoći u raznim situacijama, kad mislite da rešenja nema.

Koliko zaista iznosi prstohvat, mrvica, a koliko malo soli

Naravno da je najviše koristite za kuvanje, a to je samo zato što nsite znali koliko zapravo namena ona može imati. Može vam pomoći da se rešite buba i mrava, da uklonite fleke ili da čak operete zagorelo posuđe. Ništa bolje od nje ne rešava problem zapušenih odvoda i slivnika i jednostavno je nezamenljiva.

Foto: pixabay.com

Da li ste nekada primetili i da je pojedini ljudi drže pored šporeta, kamina ili drugih izvora plamena. Ukoliko jeste, onda ste se sigurno zapitali, šta so radi tu.

Odgovor je prost, so je odlično sredstvo za gašenje vatre ili požara. Pa ukoliko dođe do neke nezgode sa šporetom tokom kuvanja, ukoliko vam se zapali ulje ili počnu da vam izleću varnice, samo obilno pospite suvom solju i plamen će se ugasiti odmah.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koča

    11. februar 2018 | 15:41

    Tako je. Ja uvek drzim 10 kg soli pored sporeta!

  • Marcony

    11. februar 2018 | 18:47

    So je idealna za opekotine, ali samo ako se odmah nanese.Smotani konobar je prosuo vrelu kafu po mom detetu 5 godina, a jesan starac u restoranu je skočio i slanikom mu odmah posuo opekotine i blago utrljao. Verujte sutradan nije bilo ni crvenila

  • Tanče

    11. februar 2018 | 20:53

    Najbolje je za opekotinu pasta za zube.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA