≫ 

Pravi razlog zašto borovnice imaju onu belu prašinu na njima - i da li je opasno

On zapravo znači nešto jako dobro, obratite pažnju na to prilikom sledeće kupovine

  • 2

Misterija zašto su borovnice uvek pokrivene belim prahom kada ih kupujete je konačno rešena, a na vaše zadovoljstvo, taj beli prah kojim su posute je potpuno prirodan.

Evo zašto bi još večeras trebalo da počnete da spavate u čarapama

Beli voštani premaz koji se lako skida kad ga operete naziva se "cvet" i tu je da bi štitio plodove od oštećenja i bolesti.

Uradio je nešto što nijedan muškarac ne bi smeo - i žene ga zbog toga obožavaju

Foto: Pixabay.com

Met Tebit je otkrio zašto ove sitne voćke imaju taj beli premaz kada je bio u poseti plantažni borovnica u Poljskoj. Ta plantaža, svake godine distribuira oko 500 tona borovnica Ujedinjenom Kraljevstvu.

- Ovaj beli premaz se naziva cvet i štiti borovnice. On je priridan i u njega nije dodato ništa veštačko, a služi da zaštiti voće od spoljašnjih oštećenja.- rekla je Agata Makijevič, vlasnica farme.

Foto: Pixabay.com

Taj "cvet" je poznatiji kao epikularni vosak, pomaže voću da se odbrani od gljivica i bakterija. Svo voće je prekriveno ovim slojem, ali su borovnice tamne pa se na njima više primećuje.

Foto: Pixabay.com

Zapravo, kada kupujete borovnice, trebalo bi da birate one na kojima je ovaj beli prah uočljiviji jer to znači da su one svežije. Sveže borovnice su i malo teže kada ih držite u ruci, jer su pune soka.

Daljinac

(Telegraf.rs / D.V)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA