≫ 

Ovo je najveća greška koju žene prave u CV-iju - i zato ostaju bez posla

Postoji mala greška koja vašu karijeru može da stavi na čekanje, a ispostavilo se da je žene češće prave

  • 0

Zvuči čudno, ali žene više oklevaju kada je u pitanju napredovanje u karijeri, bar tako kaže Pet Anderson, bivši vodeći rekruter LinkedIn-a. Pet sada radi na istoj poziciji u kompaniji "ServiceNow" i kaže da oklevanje šalje pogrešnu poruku regruterima.

Na svetu postoje samo 3 oblika ženskog tela! Pogledajte šta nikako NE SMETE da jedete prema vašem tipu figure

- Žene imaju tendenciju da se prijave na pozicije za koje su kvalifikovane i do 110 posto, ali mi moramo da se uverimo da one imaju odgovarajuće veštine. Muškarci se obično prijavljuju za poslove za koje su kvalifikovani 70 posto, nadajući se da će ostalo naučiti tokom rada. Znam da za žene može biti teško da pokažu želju za napredovanjem i da se hvale, umesto da pokažu činjenice. - kaže Pet Anderson.

Telo će vas 24 sata ranije ovim signalima upozoriti na urinarnu infekciju

Pet Anderson savetuje svoje klijentkinje da budu jasne u pogledu specifičnog uticaja koje su imale na prethodnim poslovima i da imaju poverenja u svoje sposobnosti tokom traženja posla.

- Kažem ženama da apliciraju i za bolje pozicije jer su pametne i sposobne kao i muškarci. Završile ste odgovarajuće škole, naučile dosta toga o poslu, sad samo treba da me ubedite da ćete se dobro uklopiti. - kaže Pet Anderson.

Foto: Pixabay.com

Pet još naglašava i da je jako važno urediti svoj profil na LinkedIn-u, on mora da vas pokaže kao strastvenu osobu koja sija. Ovo je jako važno jer je ova poslovna mreža raširena po celom svetu i služi vam kao drugi CV.

- Ako samo ponavljate stvari u CV-ju, navodeći samo kompanije i datume početka i prestanka rada, nikome neće biti zanimljivo. Ono što vas čini posebnim je vaša strast. - kaže Pet. Ona kaže i da je od suštinskog značaja obogatiti profil LinkedIn-u jer ćete se tako lakše izdvojiti od ostalih i olakšati regruterima da vas pronađu.

- Izrazite svoju strast, svoju energiju, napišite "ja volim to i to", poznata sam po sledećim stvarima. Sledeće pokažite svoje veštine, i vašu najbolju ulogu koja ističe te veštine. - kaže Pet Anderson.

- Volim kada CV pokazuje da je osoba spremna na učenje, volim kad životopis imaju neku radost, i kad pokazuje da ste radoznali i skromni. To je nešto što ne možete da naučite. Dobra priča je najbolji alat koji ljudi mogu imati, tako da vaš digitalni CV mora da ima nekoliko "mini priča", sa bar dva radna mesta u njemu, jer mora da privuče dosta čitalaca. - kaže Pet.

Foto: Pixabay.com

Ona dodaje i da je motivaciono pismo jako važno i da u njemu morate da naglasite zbog čega se prijavljujete za određene pozicije.

- Vaše motivaciono pismo mora da sadrži zbog čega se prijavljujete za određenu poziciju i zbog čega hoćete da radite u određenoj industriji, a zatim to da povežete sa vašim onlajn CV-jem. Vaše motivaciono pismo treba da ogovori na pitanja: "zašto ja", "zašto vi (određena kompanija)", "zašto sada". - kaže Pet Anderson.

Posle skoro decenije provedene u ljudskim resursima, Pet Anderson, kaže da je jedan od najboljih načina za stvaranje srećne radne sredine fokusiranje na raznovrsnost i uključivanje ljudi.

- Mogu da razumem majke i žene koje rade, sa poštovanjem ih slušam i uvek se osmehujem, one osećaju moju radost i to ih ispunjava i nadahnjuje. Kad je osoba uključena u zajednicu, ona oseća pripadnost i sreću, a to joj mnogo znači. - kaže Pet.

Foto: Pixabay.com

Pet Anderson podstiče osobe koje traže poslove da budu autentične, da pričaju svoje priče i da dozvole sebi da budu  "ranjive i radoznale" na radnom mestu.

Daljinac

(Telegraf.rs / dailytelegraph.com.au)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA