≫ 

TOP 10 lekcija za srećan život mudrih stogodišnjaka

Birajte pozitivne ljude, one koji znaju da slušaju kad je to potrebno, a pogotovo one koji znaju kako da vas nasmeju

  • 2

Danas je retkost upoznati i videti osobu koja ima preko sto godina, a da se drži "mladalački dobro". Ubrzani način života uzima svoj danak i sa sobom nosi laku propadljivost uma i tela. Da biste živeli što duže, a uz to bili zdraviji i srećniji, slušajte oprobane recepte mudrih stogodišnjaka.

5 znakova koji otkrivaju da vaše telo stari brže nego vi

Birajte pozitivne ljude, one koji znaju da slušaju kad je to potrebno, a pogotovo one koji znaju kako da vas nasmeju. To vas može osnažiti više nego bilo koji vitaminski dodatatak, ne trebaju vam stotine ljudi, od kojih vam mnogi kradu energiju, nego smo nekoliko onih koji vas podstiču.

5 stvari koje će svaki psihopata uraditi kada pričate sa njim

Treba raditi na tome da jačate energiju i imunitet kako biste u svako doba mogli da se nosite sa svakodnevnim obavezama i stresom. Budite dobri prema drugima i tražite da oni budu takvi prema vama.

Ovo je top 10 saveta koje mudri stogodišnjaci širom sveta dele sa vama:

1. Sreća dolazi od onoga što radimo

Život se gradi od uspomena i lepih sećanja, zato uvek radite samo ono čega ćete se rado prisetiti pod svoje "stare dane".

2. Sreća dolazi iz optimizma

Čini se da se veoma stari ljudi svega sećaju kroz "roze naočare", pa čak iako je to bio jako težak period za njih. Odlučite da budete zadovoljni, ne birajte sreću, već zadovoljstvo, a sreća će doći sama za njim. Optimizam je dobra osobina, koja će vam pomoći da živite mnogo duže.

Foto: Pixabay.com

3. Sreća dolazi iz sadašnjosti

Starost je samo broj godina, živite dan za danom i uživajte u svakom. Sadašnja sreća, pruža dobro emocionalno zdravlje, lišavajući ga ljutnje i bola.

4. Ljubav je od ključnog značaja za dugačak i srećan život

Dobar brak je samo onaj sa srećnim uspomenama, to je još jedna oblast u kojoj treba da se upravljate "ružičastim naočarama". Ljubav je lek za sve boljke, i ukoliko je uzajamna nisu potrebni nikakvi naporni ni odricanja za njenu izgradnju.

5. Jedite prirodnu i zdravu hranu

Ne kaže se uzalud, "ono smo što jedemo". Vaše telo je vaš hram, zato se dobro starajte o njemu. Budite umereni i vaše telo će vam biti zahvalno i dobro će vas služiti.

6. Naučite kako da se prlagodite dobrom životu

Život teče bez obzira na sve i neće vas čekati, zato zgrabite sve prilike koje su pred vama i nikad se ne plašite lepše i svetlije budućnosti.

Foto: Pixabay.com

7. Pomozite drugima

Svaki put kad pomognete drugom, pomoćićete i samom sebi, ali uvek to uradite tiho i neprimetno, ne moraju baš svi da znaju. Prvi put kada se javno deklarišete kao dobročinitelj, znajte da u vama raste egoizam i želja za priznanjima i počastima.

8. Uvek učite

Znanje je izvor života i eliksir mladosti, zato nikome ne dozvolite da vam oduzme taj eliksir. Mozak se regeneriše, jača i raste bez obzira na godine, a ako ga redovno podmlađujete, nikad vam neće biti teško da naučite nešto sasvim novo.

Foto: Pixabay.com

9. Na pravite velike planove

Velike planove prave samo "budale", pravite male planove i velike ciljeve ostvarujte korak po korak.

10. Gledajte svoja posla

Nikad se ne mešajte u tuđe živote i nikad ne dozvolite nekome da se meša u vaš.

Daljinac

(Telegraf.rs / D.V)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Irena

    25. mart 2018 | 10:55

    Sve je tacno,bez obzira koliko cemo ziveti

  • mile

    25. mart 2018 | 12:09

    Slazem se sa vama u potpunosti.Jedini problem,sto u Beogradu,ne uspevam da nadjem drustvo od stogodisnjaka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA