Oprezno sa novcem - evo na šta trebate da obratite pažnju kada ga pozajmljujete

Izreka "Čist račun, duga ljubav" potpuno ima smisla

  • 4

Pre nego prijatelju pozajmite novac, dobro razmislite da vam to ne upropasti prijateljstvo.

Roditelji ovakvim ponašanjem "ubijaju" ambiciju i samostalnost kod dece

Uvek je nezgodno kada trebate da pozajmite novac, a pogotovo od najbližih jer to može da vam pokvari odnose. Ako ste se našli u situaciji da vam najbolja prijateljica ili cimer traži da mu/joj pozajmite novac, onda sledite savete kako biste uspeli da vratite novac i sačuvate prijateljstvo.

Ako ste pozajmili novac prijatelju

Foto: Pixabay.com

Društvena ste osoba i imate mnogo prijatelja? Onda ste se sigurno našli u situaciji da vas neki prijatelj ili prijateljca pita za finansijsku pomoć pošto su se javili neki problemi. Iako možda nije reč o hiljadama evra, to je ipak novac koji ste vi teško zaradili, pa se nemojte ustručavati da pitate kada će vam novac biti vraćen.

Dogovorite se oko roka, ali iako je osetljiva tema slobodno pitajte unapred šta će se dogoditi ako vam taj novac ne bude vraćen na vreme. Dobro razmislite kako će sve ovo uticati na vaše prijateljstvo i budite pažljivi sa iznosom koji pozajmljujete i ne idite nikada preko vaših mogućnosti.

Ako ste pozajmili novac cimeru/cimerki ili delite zajedničke račune

Foto: Telegraf, A. Nalbantjan

Novac je jako nezgodna tema za razgovor čak i ako se radi o maloj svoti, piše net.hr. Ako vam je dosadilo da osoba sa kojom delite stan odugovlači sa plaćanjem svog dela računa ili kirije, možete probati aplikaciju Splitwise koja omogućuje praćenje plaćanja režija, beleženje ko je platio piće u prošlem izlasku i slično, kako biste uvek mogli da se dogovorite i vidite koliko je ko potrošio i koliko duguje.

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Urke

    29. mart 2018 | 15:25

    Uvek pozajmite novac od pesimiste, jer ne ocekuje da vratite 😁

  • Ко не полуди тај није нормалан

    29. mart 2018 | 16:41

    Увести записник о позајмицама

  • Mlj1228

    29. mart 2018 | 15:46

    Zasto se napravi jedna medjunarodno priznata aplikacija kao na pr. : za pozajmicu novca , gde bi oboje mogli staviti podpis , i sto bi svaki sud priznao . Zatim ,razni testementi , ili donacije . Placanje kupovine putem telefona vec postoji , zasto ne bi i za ne kretnine ... ili za sve ?! .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA