≫ 

Mirage je najskuplje uskršnje jaje na svetu - od cene će vam se zavrteti u glavi

Neka uskršnja jaja vrede čitavo bogatstvo

  • 2

Kada je car Aleksandar III poručio prvo jaje od Petra Karla Faberžea Gustavovića kako bi ga poklonio svojoj ženi carici mariji Fjodorovnoj 1885. godine, iamo je samo jedan uslov – da ono sadrži iznenađenje.

Konačno otkriveno da li su bela jaja zaista zdravija od onih sa tamnom ljuskom

Poklon se toliko dopao carici da je postalo porodična tradicija darivanje ovakvih uskršnjih jaja u ovoj porodici. Faberže je bio inspirisan evropskim umetničkim stolovima kao što je barok, rokoko i neoklasicizam kako bi izradio kolekciju koja se smatra neprocenjivom u umetnosti izrade nakita.

Printskrin: Youtube/http://themirageworld.com

Danas, jedno jaje koje je nazvano "Mirage" izaziva podjednako divljenje. Ovaj dragulj je sofisticiran i ekstravagantan, a deluje kao savršena kombinacija carskog Fabeže jajeta i platinumske lobanje optočene dijamnetima koja se zove "Za ljubav božiju". Napravio ga je najcenjeniji umetnik današnjice Demijen Hirst. Mirage je optočeno sa više od 1.000 dijamanata čiaj je vrednost preko 2,5 miliona dolara.

Kada se otvori, jaje unutra krije kraljevsku kupku izrađenu od 18-to karatnog zlata solidnog kvaliteta, piše azureazure.com. Unutrašnjost krasi i golubica koja je znak mira u svetu sa zlatnim kljunom, očima od dragog kamenja i grančicom amsline u kljunu. I najmanji detalji su izrađeni sa neverovatnom pažnjom.

Mirage jaje je u vlasništvu kolekcionara koji je želeo da ostane anoniman. Kako je ovo jedan od dragulja u svetu nakita, ipak su neki draguljari uspeli da stupe u kontakt sa vlasnikom koji je rekao da jaje nije na prodaju, ali da ga mogu zaintrigirati nekom cenom.

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA