Čik pogodite šta će gosti jesti na kraljevskom venčanju: Meni je vrh, a iznenađenjima nikad kraja

Kada se američka i britanska kuhinja spoje, kraljevski meni više nikad neće biti isti

  • 3

Možda ste već čuli za izraz "kraljevska gozba", ali da li ste se ikada zapitali kakve se sve to đakonije nalaze na njoj. Čitav svet je napet, željno iščekujući 19. maj, kada će se britanski princ Hari i američka glumica Megan Markl venčati.

Trik od samo 3 sekunde će izbrisati sve godine sa vašeg lica

Nakon ceremonije venčanja, par planira dva prijema. Iako niko od nas neće prisustvovati ovom spektakularnom događaju, svakako možemo pogledati meni i maštati o tome kako bismo se dobro najeli da smo tamo.

Da li će vam poći voda na usta od ovog menija?

Prvi prijem sa zvaničnijom atmosferom će biti u dvorani Svetog Đorđa i biće održan za svih 600 gostiju na venčanju. Domaćin ovog prijema će biti kraljica lično. Prethodni meniji pokazuju da se na tom prijemu hrana kreće u širokom spektru od predjela i salata, morske hrane, a glavno jelo će biti od mesa i sve će biti praćeno laganim desertom koji je isti za sva kraljevska venčanja.

Na primer, gosti na Vilijemovom i Ketrininom venčanju su kao prvo jelo mogli da pojedu "South Uist" lososa sa "Lyme Bay" krabom i norveške jastoge marke "Hebridean" sa biljnom salatom.  Drugo jelo je bilo sačinjeno od planinske jagnjetine sa organske farme princa Čarlsa, a za desert trio sačinjen od "Berkshire honey ice cream" (sladoled od berkširskog meda), "sherry trifle" (šeri trifl) i čokoladni parfe.

Megan i Hari će za svoje venčanje najverovatnije odabrati organske, lokalne namirnice. Prema saopštenju iz Kensington palate, veliki deo namirnica koje će se koristiti za pripremu hrane su uzgojene u Britaniji, a neki proizvodi dolaze čak iz kraljevske kuće Vindzor.

Spominje se da će se možda pojaviti čak i organska pečena piletina. Ali, nećete moći da poverujete šta mladenci nameravaju da posluže posle prvog prijema.

1. Kežual kanapei

Za drugi prijem koji se održava u kući Frogmor (Frogmore house), atmosfera će biti daleko opuštenija. 2011. godine gosti na Kraljičinoj večeri su pojeli 10.000 klasičnih britanskih kanapea. Za ovaj drugi prijem će biti posuženi takvi kanapei i "confit" od jagnjetine (sporo kuvano meso), jaja od prepelice sa salatom od celera. Uz to će se služiti i legendrani jokširski puding, goveđe pečenje, škotski dimljeni losos, "beet root blini", kolačići od dimljenog bakalara, sa gvakamolijem od graška.

Iako će britanska, tradicionalna hrana svakako biti prisutna, neki se pitaju da li Megan možda ima neka ukusna iznenađenja...

Foto: Pixabay.com / Na proslavi venčanja će biti poslužen i legendrani jokširski puding

2. Američki uticaj

Megan je samoproglašeni obožavalac hrane, pa je sigurno da definitivno ima uticaj na kraljevski meni za svoje venčanje. Postoje pretpostavke da će se na venčanju pojaviti njeno omiljeno vino "Tignanello", a gosti mogu očekivati i dosta voća crvene boje.

Mnogi se pitaju da li će Megan doneti američku kuhinju u britanski pejzaž i da li će američki zalogajčići biti prisutni na drugom prijemu. Možda će čak i neki specijaliteti kalifornijske, klasične kuhinje naći svoj put do kraljevske trpeze.

Foto: Pixabay.com / Gosti će imati priliku da probaju i različite vrste kanapea i kolačića od ribe

3. Prekidanje tradicije

Veliko pitanje, ko će praviti kraljevsku svadbenu tortu? Poslastičarka Kler Ptak, će biti odgovorna za zaslađivanje mladenaca. Ptak je vlasnica "Violet Bakery" u istočnom Londonu, ali je poreklom iz Kalifornije, što signališe neku vrstu solidarnosti sa Megan. Ludi željno iščekuju da vide svadbenu tortu, ne samo zbog dekoracije već i zbog toga što ona predstavlja svojevrsno odvajanje od tradicije.

Prethodni kraljevski mladenci su slavili svoj dan venčanja sa dizajniranim kulama od voća. Međutim, Ptak ima nešto drugačije na umu. Njena vizija je prekrasna torta od organskog limuna i zove, to je savršena poslastica za proleće. Torta će imati netradicionalnu dekoraciju napravljenu od krema od putera i svežeg cveća. Moguće da će se na ovom, drugom prijemu pojaviti i čokoladni trufle, jer je Megan primetila da je on jako popularan među kraljevskim gostima.

Foto: Pixabay.com / Na svečanom prijemu će se pojaviti i čokoladni trufle

Međutim, da li su tartar biftek od tune i slani kolačići prigodan meni za kraljevske zvanice, ostaje samo da se vidi. Bilo kako bilo, sigurno je da će se o njemu pričati i dugo posle venčanja, a i da će biti velika prolećna inspiracija.

(Telegraf.rs / rd.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA