Sipajte sodu bikarbonu u slanik i sprečite njeno bespotrebno prosipanje

Soda bikarbona nadaleko je poznata po svojoj višestrukoj primeni

  • 0

Ova namirnica je jako praktična i višestruko primenljiva u domaćinstvu, a o tome koliko je soda bikarbona korisna kruže mnogi saveti.

Izbegnite opadanje kose i ubrzajte njen rast uz pomoć jeftinog sastojka koji vam skuplja prašinu u kuhinji

Ono šta nam kod sode ne odgovara često je pakovanje u kome se ona prodaje pa nam se dešava da često prospemo i više nego što nam treba. Koristimo često kašičice, kašike, nož kako bismo dozirali sodu koja nam je potrebna.

Soda se često pakuje u kutiju ili kesu koja nije praktična za sipanje Foto: Pixabay.com

Kako onda da i ovde budemo praktični i rešimo problem prosipanja sode svuda po kuhinji? Rešenje je slanik! Ova ideja retko kome padne na pamet jer nam je nekako slanik uvek posuda za so, pa nam ne pada na pamet da u njega sipamo nešto drugo.

Kod upotrebe slanika u ovom slučaju vodite računa da ne dolazi u kontakt sa vlagom ili parom jer soda dobro upija vlagu pa može da se desi da se zgrudva i postane teška za upotrebu. Nemojte slanik nadnositi nad kipućom vodom ili tečnosti. Preporučujemo vam da metalni navoj na posudi posle sipanja sode dobro obrišete.

Potrudite se samo da dobro obeležite slanik u kome držite sodu jer se u suprotnom može desiti da umesto soli stavite sodu bikarbonu u jelo.

(Telegraf.rs/tiphero.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA