≫ 

5 najvećiih laži koje automehaničari govore ženama

Otkad je sveta i veka, žene voze jednako kao i muškarci, ali su često mete raznih "auto prevara"

  • 1

S obzirom na to da automobilska industrija u velikoj meri dominira muškarcima, žene su često zapostavljene. Posmatrajući njihovu ženstvenost, automehaničari pretpostavljaju da one nemaju pojma o automobilima. Ali, tu se grdno varaju, žene su ili upoznate u svoje automobile, ili znaju kako da se zaštite od "prljavih trikova".

Stručnjaci otkrivaju šta sve naši automobili znaju o nama: Podaci koje smo dobili pomalo su i zastrašujući

U stvari, najbolje što možete da učinite je da pronađete radionicu kojoj možete da verujete i da redovno idete u nju.  Ako ste početnik u vožnji, ovo je 5 najvećiih laži koje automehaničari govore ženama:

Laž No. 1

Reći će vam da vam da treba da menjate delove koje nije potrebno menjati. Ovo je jedan od najlakših načina na koji vam mehaničar može izvući dodatan novac. Pa, kako se zaštititi od ove prevare? Pitajte mehaničara da istakne koji tačno deo treba zameniti i zašto. Ako imate osećaj da pokušava da vas prevari, odvezite svoj automobil u drugu radionicu i potražite drugo mišljenje. To može da vam uštedi dobar deo novca.

Foto: Pixabay.com / Reći će vam da vam da treba da menjate delove koje nije potrebno menjati

Laž No. 2

Reći će vam da su zamenili određene delove, iako ih nisu zamenili. Ovo je jedan od najstarijih automehaničarskih trikova, ali je i jedan od najslabijih. Oni će vam naplatiti zamenu delova, ali neće ništa učiniti. Jedan od načina na koji se možete zaštititi od ove prevare je da da tražite stare delove. Takođe možete tražiti da vidite zamenjeni deo, tako da možete da napravite vizuelno poređenje.

Laž No. 3

Reći će vam da su koristili nove delove, iako su stvarno koristili rezervne ili polovne. Ovo je stvarno teška prevara - čak i za stručnjake u poslu. Jedan od načina da se spreči jeste da pismeno tražite račune koji su garancija od originalnog proizvođača opreme (OEM).

Foto: Pixabay.com / Reći će vam da su koristili nove delove, iako su stvarno koristili rezervne

Laž No.4

Reći će vam da su vam potrebne popravke koje su apsolutno nepotrebne. Najbolji način da se izbegne ovu prevaru je da pročitate uputstvo o delovima, ili da se konsultujete sa nekim ko je dobro upoznat u automobile. Dobro upoznajte svoj automobil i saznajte šta proizvođač tačno preporučuje. Takođe, obavezno pratite sve radove koje je vaš automobil ikada imao. Kada ste naoružani svim ovim informacijama, biće teško da vas neko iskoristi.

Laž No.4

Reći će vam da nešto košta više nego što zaista košta. Najbolji način za borbu protiv ove prevare je da dobijete mišljenje drugog mehaničara. Ovakve detalje, sada možete istražiti i putem interneta, tako ćete znati kolika je realna cena neke popravke. Internet može biti odličan resurs za određivanje cene delova i rada, za uobičajene probleme sa kolima.

Foto: Pixabay.com / Najbolje što možete da učinite je da pronađete radionicu kojoj možete da verujete i da redovno idete u nju

(Telegraf.rs / Izvor: wardautomotive.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA