≫ 

Ovo je ubedljivo najbolji način da konačno DOBRO očistite roštilj

Prljav roštilj može da pokvari ukus mesa, a može biti i opasan po zdravlje

  • 1

Sezona roštiljanja je počela, a to znači da je vreme da pripremite roštilj za čestu upotrebu. Najvažnije je da ga temeljno očistite, jer su se na njemu (za)pekli ćevapi i ostalo meso. Osim toga, verovatno da na njemu ima prašine, paučine i ostale prljavštine.

Prljavi roštilj nije dobar iz očiglednih razloga, preostali skoreni i zagoreli ostaci hrane mogu se zalepiti za sveže meso koje pečete, uništiti mu ukus, a stara masnoća može proširiti na jelo i štetne bakterije.

Naučnici tvrde: 2 čaše piva mogu da smanje bolove bolje od svih tableta

Ali, ako rešetke čistite četkom, komadići koji su se odlomili s četke mogu ostati na rešetki, a posle sa hranom završiti u vašem želudcu i izazvati niz zdravstvenih problema.  Srećom, postoji rešenje, najlakša i najsigurnija metoda čišćenja rešetke za roštilj je ona za koju vam samo treba krpa, hvataljke i nekoliko komada aluminijumske folije.

Ovo je jedini pravi način da se zauvek rešite mirisa belog luka nakon kuvanja

Foto: Profimedia / Za čišćenje roštilja vam treba aluminijumska folija

Čišćenje roštilja nikad nije bilo lakše: 

1. Starom krpom (važno je da je suva) prebrišite rešetku i otklonite sve komadiće i mrlje od prošlog korišćenja.

2. Prekrijte rešetku sa jednim ili dva sloja aluminijumske folije i maksimalno ugrejte rešetku. Potom ostavite da odstoji prekrivena folijom otprilike 25 minuta.

3. Ugasite vatru i ostavite da se roštilj ohladi. Pomoću hvataljki otklonite foliju. Iskoristite krpu da obrišete prljavštinu koja treba da se pretvori u prah.

Vaš roštilj je sada čist, bez opasnosti po zdravlje i neželjenih komada hrane. I ubuduće, nakon svakog korišćeja roštilja iskoristite aluminijsku foliju na opisan način i dobro očistite roštilj.

(Telegraf.rs / Izvor: miss7.24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA