≫ 

11 brzih trikova koje moraju da znaju svi koji nose naočari: Kako da ih nikada ne izgubite i gde nikako ne smeju da stoje

Nikad ne ostavljajte naočare na kontrolnoj tabli automobila, pogotovo ako ga ostavljate na suncu. To može da izazove deformisanje rama ili čak i iskakanje stakla iz okvira

  • 2

Možda vi ne nosite naočare, ali sigurno imate nekoliko prijatelja ili članova porodice koji ih nose. Sigurno ste primetili da osobe koje nose naočare uvek imaju iste probleme, kao na primer to što ne mogu da ih pronađu kada im nisu na licu ili kada pokušavaju da izbegnu da im se umagle tokom dana. Kontaktna sočiva su dostupna, ali nisu namenjena za sve probleme sa vidom.

U ljudskom telu postoji drugi mozak, nalazi se na prilično nezgodnom mestu i utiče na veoma važnu stvar

Iako naočare poboljšavaju vid, one predstavljaju i mali stilski dodatak. U svakom slučaju, sve osobe koje nose naočare bi volele da su znale ove trikove još i ranije.

1. Ako redovno gubite naočare u mraku, postoji jedno lako rešenje. Na naočare nanesite tanak sloj fluorsecentne boje i one će svetleti u mraku.

2. Ako nosite naočare, onda ih sigurno stalno brišete svojim naočarama ili košuljama, ali treba da znate da će im to najverovatnije ostaviti sitne ogrebotine koje će dodatno ometati vaš vid. Umesto toga, koristite krpicu za čišćenje naočara. Taj materijal neće izgrebati naočare ili ostaviti ostatke prljavštine ili tkanine.

Foto: Pixabay.com

3. Nikada ne koristite sredstva za čišćenje koje sadrže alkohol, amonijak, izbeljivač ili sirće kada čistite naočare. Umesto toga, koristite tečnost za pranje posuđa, jer ona neće oštetiti zaštitni sloj sočiva.

4. U slučaju da ste na trenutak izgubili svoje naočare, napravite fotografiju onoga šta god da je potrebno da vidite i zumirajte fotografiju na telefonu ili tabletu.

5. Da biste sprečili zamagljivanje vaših naočara sa promenama temperature, premažite ih tečnim ili suvim sapunom.

6. Pokušajte da ne koristite svoje naočare kao traku za glavu, jer će prouzrokovati gubitak njihovog oblika i one će početi da vam spadaju sa lica. Umesto toga, dok radite stvari koje zahtevaju da gledate na dole, kao što je pranje ruku ili lica, skinite naočare da biste im sačuvali životni vek.

Foto: Pixabay.com

7. Ako vam ram postane širok, stavite krajeve pod vrelu vou i kad postane mekan savite ga unazad, tako ćete dobiti odgovarajuće "hvataljke zs uši"

8. Ako vam je ram tesan, stavite ga pod vruću vodi u kad postane mekan, polako i blago ga raširite.

9. Ako vam se olabavi šrafčić na naočarama, možete ga pričvrstiti čačkalicom. Ako vam šraf ispadne, na mesto gde se on nalazio ubacite vrh čačkalice i odrežite ostatak koji viri.

10.  Kada podešavate ram ili držače na nos, stavite naočare na ravnu površinu tako možete da vidite da li ste lepo podesili ram.

Foto: Pixabay.com

11. Ako su vam oči na većem razmaku birajte naočare sa širim ramom jer će vam tako lice izgledati lepše.

Nikad ne ostavljajte naočare na kontrolnoj tabli automobila, pogotovo ako ga ostavljate na suncu. To može da izazove deformisanje rama ili čak i iskakanje stakla iz okvira.

VIDEO Novi ljudski refleks- hvatanje telefona:

(Telegraf.rs / Izvor: providr.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA