≫ 

Ako ofarbate ulazna vrata stana u ovu boju - možete da mu povećate vrednost za 4.000 evra

Jednostavan trik za sve one koji planiraju da malo srede svoj životni prostor

  • 0

Jednostavni premaz boje u pravoj nijansi, može povećati vrednost vašeg doma za više od pola miliona dinara. Ako razmišljate o malom sređivanju kuće ovog leta, obavezno posvetite pažnju i ulaznim vratima. Nije nikakva tajna da neki sitni radovi na kućama mogu drastično povećati vrednost vašeg doma, dok na primer, ukrasni murali vaše porodice, ili druge sentimentalne vrednosti mogu smanjiti njegovu cenu.

Potrebno vam je samo nekoliko slojeva ove nijanse da biste povećali potražnju svoje kuće. Prema "Zilovoj" analizi boja 2018. godine odabir prave boje ima neverovatan uticaj na celokupan doživljaj kuće. U analizi iz 2018. godine, učesnicima eksperimenta je prikazano više od 135.000 fotografija kuća prodatih širom sveta, kako bi se saznalo kako određene boje mogu uticati na prodajne cene kuća. Najveću cenu su dostigle kuće sa crnim ili sivim glavnim vratima.

Foto: Pixabay.com / Najvrednije kuće imaju crna ili siva ulazna vrata

"Zilova" analiza je otkrila da se kuće sa vratima u jednoj od ovih boja mogu prodati za 600.000 dinara više nego što se očekivalo. To je ogroman porast potencijalne prodajne cene za jednostavan, jednodnevni zadatak farbanja ulaznih vrata. Ova lista takođe naglašava da su kuhinjski ormarići u kombinaciji boja tamno plavo ili crno sa belim, jako popularni.

Mesečevo mleko je poslednji trend zdrave ishrane: Pravi se lako, a deluje lekovitije od bilo čega što ste do sad probali (RECEPT)

- Dok su hladne, neutralne boje zidova, poput svetlo plave još uvek popularne, vidimo značajan pomak u dizajniranju kuća, sada ćešće počinju da se koriste toplije nijanse, tamno plave, sive i crne nijanse. Kontrastne boje, posebno u kuhinjama i kućnim eksterijerima, daju veću dubinu prostora što je jako dobro za fotografije kada prodajete kuću. - kaže dizajner Keri Keli.

Foto: Pixabay.com / Kontrastne boje daju veću dubinu prostora

Boje koje vam neće biti korisne ako pokušavate da povećate vrednost svoje kuće su: crvena boja u kuhinji, koja snižava prodajnu cenu kuća za 235.000 dinara. Iznenađujuće je da su kuće sa žutim eksterijerima takođe prodate za manje para.

Foto: Pixabay.com / Ne bi trebalo da koristite crvenu boju u kuhinjama jer to snižava vrednost kuća

(Telegraf.rs / Izvor: southernliving.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA