Ovako ukusno još niste probali: "Jaje na pari" će sigurno postati vaše omiljeno jelo (RECEPT) (VIDEO)

Do sad ste mnogo puta pržili jaja, ali ovako dobra, garantovano, nikad niste jeli

  • 0

Pržno jaje je najjednostavnije i najbrže, ukusno jelo koje možete spremiti kada ste mnogo gladni i kad ne želite da čekate dugačku pripremu hrane. Uz to, pržena jaja su omiljena dečja hrana i nema tog deteta koje ga neće odabrati za doruččak ili večeru. Od kako su jaja zvanično postala super hrana budućnosti, pojavljuje se mnoštvo trikova uz pomoć kojih ih možete spremiti na neverovatno dobar način.

Jedan od takvih trikova je pred vama i garantuje vam da će to biti jedno od najukusnijih prženih jaja koje ste ikada pojeli. Sigurno ste već hiljadu puta pržili jaje, ali sigurno niste znali za ovu genijalnu foru. Ovaj trik će pomoći da vaše prženo jaje bude savršeno isprženo, mekano i preukusno.

Ako i dalje niste sigurni zašto je vaj trik tako poseban, to je zato što je ocvo jaje prženo (kuvano) na pari.

Priprema:

U zagrejan tiganj stavite malo putera i pustite da se rastopi, a zatim sipajte jaje preko putera. Temperatura treba da bude na srednjoj jačini, tako da se na belancetu ne bi pravili mehurići. Kada belance počne da se formira i kada pobeli, u tiganj sipajte malo vode, a zatim preklopite tiganj poklopcem i ostavite da se jaje krčka.

Voda će ispariti i stvoriti paru koja će dodatno omekšati i ispržiti jaje koje će onda biti jako ukusno. Jaje posolite, pobiberite i servirajte sa dodacima po želji.

Ovaj i još mnogo drugih trikova sa jajima moožete videti ovde: 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA