Ovaj restoran daje poklon uz svaki obrok, a to nije jedini razlog zašto se gosti utrkuju ko će pre da stigne tamo (FOTO)

Od kako je prvi put otvorio vrata za goste, ovaj restoran se nalazi na mapi svakog putnika, čak ni promena vlasnika nije promenila dugotrajnu tradiciju ovog kultnog mesta

  • 0

Tokom 1970-ih, restoran "Traveler" je prvi put otvorio svoja vrata gostima, nudeći im ne samo ukusna jela, već i knjige koje mogu besplatno poneti sa sobom. Zvuči neverovatno, zar ne? Ko još na ovoj planeti nešto nudi besplatno? Pa, kako se ispostavilo, tvorac ovog malog restorana bio je veliki obožavalac knjiga, a nakon što se njegova kuća potpuno napunila knjigama, odlučio je da većinu njih pokloni posetiocima svog restorana.

Već godinama stavljate dezodorans skroz pogrešno: Dermatolog otkriva jedini pravi način kako se to radi

Godine 1993. vlasnici restorana su se promenili, ali ova tradicija je nastavljena, a broj knjiga se povećao.

Više informacija o ovom restoranu možete dobiti na njihovoj Fejsbuk stranici, Traveler Restaurant.

Foto: tripadvisor.com/Dean_Amy

- Poklanjamo od 1 do 2 hiljade knjiga nedeljno. Proširili smo ponudu na tri knjige po osobi. Knjige dolaze iz mnogih izvora, a naši posetioci su veliki faktor koji doprinosi širenju kulture i umetnosti. Ne prođe ni jedan dan, a da neko ko dođe ne ponese knjigu sa sobom. Isto tako, ne prođe ni jedan, a da nam neko ne donese knjige za poklanjanje. Razmenili smo smo otprilike 2,5 miliona knjiga od kada smo ovde. - kaže vlasnik sadašnji vlasnik.

Foto: tripadvisor.com/Nancy O

Da, dobro ste čuli, preko 2 miliona knjiga je poklonjeno u ovom restoranu, a vlasnici ne planiraju da se tu zaustave!

Foto: tripadvisor.com/Lionel

- Imamo prikolicu u kojoj prevozimo knjige. Redovno obilazimo 4 različite biblioteke i razmenjujemo knjige sa njima. Na našim policama postoji oko 9 hiljada knjiga koje možete birati za poklon. - kaže vlasnik.

Foto: tripadvisor.com/Zuckie

Nemojte misliti da su knjige jedino što valja u ovom restoranu, i hrana koju imaju u ponudi je bez ikakvog premca. Tako da na ovom mestu možete dobiti najbolje od života, odličnu hranu i dobru knjigu. Pa, šta biste hteli više.

Foto: tripadvisor.com/miss1ss1pp1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA