≫ 

Kada imate loš dan veoma je važno da znate kako da oterate crne oblake

Sve je uredu i svima se dešava, a sve što nam treba jeste nekoliko saveta koje možemo uvesti u svoj dan kada nam je potrebno da se preusmerimo

  • 2

Ukoliko vam treba savet ili oslonac da izađete na kraj sa vašim problemima pozovite Životnog trenera na 0906/400-098

Posaljite pitanje SMS-om: SLIFE(razmak)Vaše pitanje na broj 5511

Upoznajte nas na: www.my-lifecoach.com

Svi imamo one dane u kojima ništa ne ide kako mislimo da treba. Kada ustanemo na levu nogu i ne osećamo da smo to mi. Ovakav negativan stav se brzo širi i obuzima nas, pa obično završimo sa onim čuvenima Šta ja uopšte i radim u svom životu? Ima li moJ život smisao? Zašto nisam srećan? Zašto drugi imaju sve , a ja ništa...?

Prekinite negativni unutrašnji govor

Svakome od nas se desi da imamo loš dan. Foto-ilustracija: Profimedia

Vi ste samo ljudsko biće! A mi ljudi koliko god da smo čudesni i divni i neverovatno smo složena vrsta. Zamislite kada biste sve te loše stvari, negativne kritike koje sebi upućujete iscrtali na svojoj koži, svom telu. Da li biste ponosno prikazali svoju kožu drugima, ili biste se sakrili od drugih? Dozvoljeno je grešiti. Ako ne grešimo i ne možemo dobiti mogućnost da rastemo,iznutra. Dozvoljeno je menjati se u bilo kojem trenutku i promeniti pravac svog života. Budite blagi prema svom unutrašnjem kritičaru. Počnite tako što ćete redovno govoriti šta volite kod sebe samo zato što postojite. Možete osetiti da morate malo dublje zaći u sebe da biste našli nešto vredno, ali idite dublje, idite duboko i iskopaćete zlato.

Prhivati sebe

Budite svesni sebe i volite osobu koju vidite u ogledalu. Foto-ilustracija: Profimedia/ImageSource

Postavite sopstveni standard lepote. Budite jedinstveni! Prelepi ste. Nije važno kako spolja izgledamo, činjenica koja često na žalost nije dovoljna da zaustavi našu ideju o savršenom telu. Sa svih strana nas bombarduju idejom o savršenom telu...ni muškarci nisu pošteđeni ove ideje i oni se uveliko bave ovim pitanjem. Teško je setiti se da je to što se nalazi unutar naših tela zaista važno i ima vrednost. Zaronite u sebe i sijajte! Pa šta ako se ne uklapate sa aktuelnim trendom ili društvenom idejom kako bi vaše telo trebalo da izgleda? Strije, celulit, ožiljici...samo su dokaz da ste neverovatna sila prirode, kao i bilo koja druga fizička nesigurnost. Okrenite je ka sebi.

Budi prisutan

Toliko puta ste čuli. Vaš joga učitelj to stalno ponavlja! Šta god da radite, uradite to u potpunosti. Budite u tom trenutku. Jedino što imamo je sadašnji trenutak. Kada obavljate neke aktivnosti, bez obzira koliko su male i ponavljajuće uradite ih sa potpunom svesnošću. Možda ćete obavljati tu akciju kako biste došli do svog cilja ili preduzeli potrebne korake koji vas vode do ostvarenja svog sna. Taj deo je apsolutno neophodan, ali pomaže ako ste svesni. Kada smo u miru i živimo u sadašnjosti, otežavamo stresu i brigama da uđu naš život. Briga ne menja budućnost, ali oduzima sadašnji mir.

Praktikujte mindfulness meditaciju

Nemojte se stideti da priznate sebi i drugima da se ne osećate dobro u svojoj koži. Foto: Pixabay.com

Sedite mirno i osetite kako se sa udahom stomak podiže, a sa izdahom pada/uvlači, samo pet minuta je dovoljno da se obnovite i opustite. Ako vam misli lutaju, uhvatite misao i usmerite svoju pažnju na udah i na izdah. Na vazduh koji prolazi kroz vaše telo. Takođe možete vežbati svesnost/mindfulness i dok jedete. Budite svesni trenutka kada probate hranu. Da li je topla ili hladna? Kakva je tekstura?Da li je slatka, slana ili kisela? Uživajte u zalogajima. Redovno praktikovanje pažnje/svesnosti može da promeni način na koji reagujemo u stresnoj situaciji preobražavanjem neuroloških puteva mozga. To znači da smo u stanju da prevladamo uobičajeno negativno ponašanje i da zaista promenimo način na koji doživljavamo žvot i svet. Praktikujte svesnost i pustite da vaše brige odu od vas.

Recite "hvala"

Zahvalnost je moćan alat. Ponekad je teško biti zahvalan, naročito u situacijama kada niste u poslu koji volite, u odnosu, gradu, zemlji ili mestu na kome biste želeli da budete. Zapišite tri stvari na kojima ste zahvalni u ovom trenutku i podsetite se ovih stvari se u toku dana što češće. Budite zahvalni na sitnicama: jer slušate ptice kako pevaju, osećate vazduh koji ulazi i izlazi kroz vaše telo dajući vam ovaj život. Svi imamo sposobnost da cenimo život.

Širite ljubav

Ljubav je stvarno univerzalni lek za sve. Foto: Pixabay.com

Ta osoba koja sedi preko puta vas se takođe bori. Svako prolazi kroz sopstvene ratove i borbe. Čak i samo ljubazan osmeh usmeren ka strancu može preokrenuti i njegovo i vaše raspoloženje. Ponekad i spašava život. Širite i trošite ljubav okolo koliko god možete. Podignite druge. Podelite svoju priču ili samo saslušajte nečiju. Ono što sada svetu treba je ljubav!

Da li postoji nešto što biste dodali na ovoj listi? Šta vam pomaže da se ponovo osećate dobro?

Autor: Marta Jovanović – Life Coach

VIDEO: Sva pozitivna dejstva smeha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brankica

    14. jul 2018 | 18:37

    Oblacic . . . proci ce. Svaka muka prodje sem one ako smo drugima naudili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA