≫ 

Zašto obavezno treba da ubacite novčić u zamrzivač pre nego što krenete na letovanje?

Osim što vaša kuća može postati meta lopova, problem je i što ne znate šta se tačno događalo dok vas nije bilo...

  • 2

Većina ljudi jednom do dva puta godišnje napusti svoje kuće i stanove da ode na odmor koji podrazumeva duže putovanje. Bilo da su razlozi odlazak na more, skijanje ili nešto treće, svi su izloženi jednom problemu...

Izgleda kao boginja i zovu je čudo prirode: Fotografije od pre i posle 20 godina dokazuju da ova žena uopšte ne stari (FOTO)

Osim što njihove kuće (u najgorem slučaju) mogu postati meta lopova, problem je i što ne znate šta se tačno događalo dok vas nije bilo, a recimo nestanak struje može prouzrokovati i brojne druge posledice kojih niste odmah svesni.

Foto: Pixabay.com

Čak i ako primetite da struje stvarno nije bilo, ne možete znati koliko je dugo nije bilo. Ako je u pitanju duži period može doći i do odmrzavanja hrane, a to znači i do njenog kvarenja. To može biti posebno opasno.

Ipak, postoji način da otkrijete da li je vaša preostala hrana pokvarena.

Foto: Pixabay.com / Čašu napunite vodom i zaledite je pa na vrh leda stavite novčić i sve vratite u zamrzivač

Potrebni su vam čaša, novčić i voda. Čašu napunite vodom i zaledite je, nakon toga na vrh stavite novčić i ponovno sve vratite u zamrzivač. Ako se kovanica nakon vašeg povratka i dalje nalazi na površini leda, znači da se u zamrzivaču nije ništa odmrzavalo.

Ako se novčić nalazi duboko u ledu ili na samom dnu čaše, znači da su se namirnice u zamrzivaču odmrzavale pa ponovo zaledile i da bi bolje bilo da je bacite i ne jedete.

Foto: Pixabay.com / Novčić duboko u ledu ili na samom dnu čaše znači da su se namirnice u zamrzivaču odmrzavale

(Telegraf.rs / Izvor: joomboos.24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA