≫ 

Biće vam žao što to niste znali pre: Kako da vam pirinač više nikad ne bude tvrd i slepljen

Pre kuhanja, obavezbno operite pirinač jer on može biti jako prljav i prašnjav, a zahvaljujući ovom malom triku, više nikad nećete imati problema sa njegovom pripremom

  • 0

Savršen pirinač je lagan, rastresit i mek, ali ume da se dogodi i da nakon kuvanja ispadne tvrd i lepljiv, a takav baš i nije ukusan. Kod kuvanja pirinča postoji pravilo da na jednu šoljicu pirinča, idu dve šoljice vode. Dve šoljice pirinča je porcija koja je dovoljna za dvoje, a četiri za četvoro ljudi.

Odeća napako, tufnice i tamno plavo! 5 pravila oblačenja koja donose sreću i bogatstvo

Pre kuhanja, obavezbno operite pirinač jer on može biti jako prljav i prašnjav, a zahvaljujući ovom malom triku, više nikad nećete imati problema sa njegovom pripremom. Svaki put će ispasti savršeno....

Forto: Pixabay.com / Na jednu šoljicu pirinča, idu dve šoljice vode

Priprema:

Prvi korak do savršenog pirinča je prženje na ulju. Zagrejte ulje i dodajte pirinač pa ga prepržite dok ne dobije žućkastu boju. Nakon toga sipajte vodu i posolite. Čim pirinač proključa, poklopite lonac i smanjite temperaturu kuvanja. Kuvajte oko 25 minuta dok sasvim ne omekša.

Ulje, na kom ste pržili pirinač, sprečava lepljenje zrna, a po želji u vodu za kuvanje možete staviti i nekoliko kapi limuna kako bi pirinač ostao beo. Osim toga, pirinač možete pripremiti tako što ćete u vrelu i posoljenu vodu ubaciti opran pirinač i kuvati dok ne provri. Nakon toga smanjite temperaturu i kuvajte još 15 do 20 minuta. Na kraju u pirinač umešajte malo maslaca kako se zrna ne bi slepila.

Forto: Pixabay.com / Ulje sprečava lepljenje zrna, a nekoliko kapi limuna će učiniti da pirinač ostane beo

(Teleraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA