Ne dajte da vas to smara na moru: 7 trikova kako da se rešite vode u ušima

Tokom leta se svima nama često zaglavljuje voda u ušima nakon kupanja, a postoje laki načini da se rešite toga

  • 0

Tokom leta su svi aktivniji na bazenima ili u morima, ali nakon kupanja, voda često ume da ostane zaglavljena u ušima. Ukoliko sa ovim trikovima ne budete uspeli da izbacite vodu iz ušiju i u njima počnete da osećate bol, obavezno posetite sručnjaka.

5 načina kako da izlečite glavobolje izazvane vrućinom

7 trikova kako da se rešite vode u ušima

1. Napravite kapi od alkohola i sirćeta 

Ova mešavina će osloboditi prolaz vodi iz ušiju i uz to će sprečiti infekciju. Postupak je jednostavan. U bočicu stavite pola alkohola i pola belog sirćeta, pa nekoliko kapi stavite u uho. Ocedite to iz uha naginjanjem glave u stranu. Kiselina će razbiti cerumen u uhu i napraviti prolaz, a alkohol će pomoći u isparavanju vode. Ovo ne praktikujte ako imate oštećenja u uhu.

2. Kreirajte vakuum u uhu

Stavite uho iz kog voda ne izlazi na dlan, a potom dlan pritiskajte unutra - spolja. Tako ćete napraviti blagi vakuum za izvlačenje vode iz uha. Vakuum se može napraviti i prstom. Okrenite uho na dole, u njega gurnite prst i brzo ga povucite van. Ponavljajte dok voda ne izađe. Prst mora biti čist. Pokušajte i da masirate uho u smeru kazaljke na satu.

Stavite uho iz kog voda ne izlazi na dlan, a potom dlan pritiskajte unutra - spolja Foto: Pixabay.com

3. Osušite ga toplim vazduhom

Ako vam je pri ruci, upotrebite fen za sušenje kose. Namestite ga na najslabije i stavite na udaljenost 30 centimetara od uha. Topli vazduh će podstaći isparavanje vode iz uha.

4. Skačite na jednoj nozi

Nagnite glavu na stranu gde je uho puno vode, stanite na jednu nogu i skačite. U isto vreme povlačite ušnu resicu jer to može malo raširiti ušni kanal. Ako ne želite da skakućete, pokušajte da nagnete glavu i da vučete resicu.

Nagnite glavu na stranu gde je uho puno vode i skačite Foto: Pixabay.com

5. Legnite i računajte na gravitaciju

Legnite na stomak s uhom u kom je voda okrenutim na dole i ostanite tako nekoliko minuta. Gravitacija bi mogla da učini svoje, odnosno voda će iscureti iz uha jer će pronaći rupicu kojom će izaći.

6. Žvaćite

Kosti vilice se nalaze blizu uha i može vam pomoći da pravite pokrete kao za žvakanje hrane. Pojedite nešto, stavite žvakaću gumu u usta ili jednostavno improvizujte. U isto vreme nagnite glavu na dole, s uhom koje nije zahvaćeno vodom, pa je naglo okrenite na drugu stranu.

7. Pokušajte da zevate

I zevanje pomaže kao i žvakanje jer se kosti oko uha gibaju. To može doneti olakšanje, odnosno pogurati vodu i podstaći je da izađe.

Pokušajte da zevate ili da žvaćete Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs / Izvor: wikihow.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA