Za sve generacije: Kako opremiti stan da svi u porodici budu zadovoljni (FOTO)

Različite generacije imaju različite ukuse koje ponekad nije lako pomiriti

  • 5

U svakoj porodici se vodi prava mala bitka kada dođe vreme za renoviranje stana ili kupovinu novog nameštaja.

Različite generacije imaju različite ukuse koje ponekad nije lako pomiriti. Ali u današnje vreme tehnološkog napretka, moderan nameštaj vrhnuskog kvaliteta koji će se dopadati i mlađima i starijima nije teško pronaći , pa ćete lako moći da odaberete komade koji će ispuniti sve vaše želje i ukuse. Jedino je bitno da odaberete kvalitetan nameštaj, napravljen od najboljih materijala koji će dugo trajati. Ovde vam donosimo nekoliko saveta za odabir upravo takvog nameštaja.

Predsoblje

Foto: Promo/ Simpo

Bez obzira na dimenzije vašeg predsoblja, preporučuje se da odaberete orman sa više namena, tako da možete da odložite kapute, cipele, ključeve i ostale svari potrebne pri izlasku iz kuće na jedno mesto. SIMPO je napravio program u kome možete da odaberete elemente koje ćete kombinovati prema sopstvenoj želji i ukusu, a onda odlučite da li vam se više dopada wenge ili bela boja.

Dnevna soba

Foto: Promo/ Simpo

Prostor u kome provodimo najviše vremena treba da bude i najudobniji. Centralni deo svake moderne dnevne sobe čini ugaona ili sastavna garnitura. U zavisnosti od veličine prostora u koji ćete je smestiti, odaberite i odgovarajuću veličinu  i oblik, a sama garnitura može da bude i sa mehanizmom za razvlačenje ili bez njega. Ispred odabrane garniture postavite atraktivan stočić, koji će svojim dizajnom dodatno doprineti funkcionalnosti i lepom izgledu prostora. Na njega možete staviti adekvatan dekor, knjige i ostale stvari koje želite da vam budu pri ruci dok odmarate ili provodite vreme sa porodicom i prijateljima.

Ako imate klasičniji ukus, uvek možete da odaberete nešto poput garnitura Chestrefield ili  Viktorija, koje su godinama unazad među najprodavanijima.

Savet plus: uvek odvojite jedan kutak za sebe, kupite udobnu fotelju, stavite manji sto pored fotelje i jednu lampu po vašem ukusu, uzmite dobru knjigu i opustite se.

Spavaća soba

Foto: Promo/ Simpo

Spavaća soba uvek predstavlja oazu mira i odmora, pa je zato važno i da sav nameštaj bude pažljivo odabran. Ormani, komode, ogledala i naravno krevet čine celinu koja će vam omogućiti da imate zdrav, okrepljujući san. Kvalitetan krevet i dušek su ipak najbitniji deo spavaće sobe. Naš savet je da odaberete krevet sa mehanizmom, jer prostora za odlaganje nikada nije na odmet. Takođe je važno da krevet ima čvrsto uzglavlje, kako biste mogli lepo da se naslonite na njega dok gledate TV ili čitate novine.  Kvalitet izrade je još jedna stavka na koju morate da obratite pažnju.

Savet plus: Zdrav san nema cenu i zato nikada ne treba da štedite kada birate dušek za svoj krevet. Navešćemo samo primer dušeka Viola, koji predstavlja jedinstvenu kombinaciju opruga u džepu, pena i kokosovih vlakana koji vezuju vlagu iz gornjih slojeva dušeka obezbeđujući zdravu sredinu za spavanje. Gornji sloj memory pene poboljšava cirkulaciju i obezbeđuje maksimalnu relaksaciju tela, a nežna i prijatna finalna tkanina sa esencijom lavande, smiruje, opušta i otklanja osećaj napetosti. Veoma je važno da znate koji dušek bi vama najviše odgovarao: sa oprugama, žičanim jezgrom ili penastim jezgrom.

Dečija soba

Foto: Promo/ Simpo

Vaši najmlađi članovi porodice imaće svoje želje kada im budete birali sobu. Ne zaboravite samo da oni jako brzo rastu i da taj nameštaj treba da im posluži bar nekoliko godina. Kvalitet nameštaja je nešto o čemu ćete vi morati da povedete računa prilikom odluke o kupovini a njima možete da dozvolite da odaberu boju zidova i dekorativne detalje, tako ćete svi biti zadovoljni. Za par godina možete promeniti raspored nameštaja, izabrati drugu boju zidova, kupiti nove jatučiće i zavese i soba vašeg deteta dobiće potpuno novi izgled.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Groficaofica

    10. septembar 2018 | 21:23

    Ne treba nikom savet za opremanje,vec kako da dodjemo do posla,prihoda,stana...

  • Sasa

    10. septembar 2018 | 20:47

    Da imam stan lako bi ja njega opremio

  • Бк

    10. septembar 2018 | 21:49

    Стан се лако опреми кад у њему живе они који се воле и угађају једни другима

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA