Pranje sudova u sudoperi ih ne čisti ako pre toga ne uradite ovu prostu stvar

Pri uobičajenom pranju posuđa, vi zapravo pravite veliku grešku koja omogućava bakterijama i mikrobima da pojačano rastu

  • 1

Ručno pranje sudova izgleda prilično jednostavno, ali izgleda da o toj, naizgled banalnoj radnji, zapravo nemamo pojma. Uzmete svoj voljeni sunđer, sipate malo deterdženta, a onda počnete da trljate, pri čemu se trudite da to odradite što brže možete. Čak i ako svi vaši tanjiri izgledaju čisto i blistavo nakon toga, možda nisu čisti kao što to mislite.

Topi salo preko noći: 10 načina da smanjite stomak za samo 24 sata

Pri uobičajenom pranju posuđa, vi zapravo pravite veliku grešku koja omogućava bakterijama i mikrobima da pojačano rastu. Prema sajtu "Apartment Therapy", samo jedan dodatni korak osigurava da vaši tanjiri i čaše budu zaštićeni od bakterija i mikroba koji izazivaju bolesti povezane sa hranom. Te "loše momke" možete ubiti tako što ćete na 30 sekundi potopiti posuđe u vrelu vodu koja ima najmanje 75° C. (Vodena para se stvara na 100° C, tako da ne bi trebalo da vodom iz česme radite ovaj trik)

Ovaj trik služi kao nekakva "detoksirajuća kupka" za posuđe. U vrelu vodu možete čak dodati i esencijalnu mešavinu ulja koja će prljavo posuđe dodatno očistiti i to bolje od pranja u mašini za pranje sudova. Osim toga, ovako ćete biti sigurno da je vaše posuđe 100 posto čisto.

Pri uobičajenom pranju posuđa, vi omogućavate bakterijama i mikrobima da pojačano rastu Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs / Izvor: wellandgood.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA