Ako koristite ovaj ciklus na mašini za pranje sudova - ozbiljno joj skraćujete životni vek

Možda vam štedi vreme, ali će vas dugoročno skupo koštati

  • 1

Mašina za pranje sudova je za monge stvar oko koje nema pregovora. Mora da postoji u kuhinji kako bi nas oslobodila dugog i mukotrponog procesa pranja šolja od kafe, tepsija i tiganja.

A jednom kada se naviknete na nju, ma koliki protivnik možda bili, teško ćete nastaviti život bez mašine za sudove u svom domu.

Stavio je krompir u mašinu za pranje sudova, a kad budete videli zašto - i vi ćete to raditi redovno! (VIDEO)

Međutim, mnogi vlasnici mašine za pranje sudova nisu svesni da njihove određene akcije, ili podešavanja koja su odabrali na mašini, mogu ozbiljno da utiču na njen životni vek.

Ako ste izabrali pogrešno podešavanje, vrlo lako može da se desi da nakon samo godinu dana ponovo morate da izdvajate poveći novac za nov uređaj.

Foto: Pixabay.com

Opcija za toplo sušenje koristi topao vazduh kako bi vlagu na sudovima pretvprila u paru i izbacila je iz mašine. Ovo znatno ubrzava suđenje sudova i štedi vaše vreme jer ne morate dodatno da ih brišete nakon vađenja iz mašine.

Ali, dugoročno gledano, može i skupo da vas košta.

Unutar mašine, električni elementi za grejanje se aktiviraju i stvaraju izuzetno topao vazduh tokom ciklusa sušenja.

Topao vazduh i para koju on stvara moraju da izađu iz mašine, pa tako mali ventilatori izbacuju topao vazduh napolje kroz posebne otvore.

Ako ste ikada prešli rukom preko njih tokom ovog ciklusa, znate koliko vazduh može da bude vreo.

Foto: Freeimages / MLON / Brzo ispiranje prljavog posuđa je korisno, iako nije neophodno

Ovaj ciklus dodaje oko 30 minuta na kompletan proces pranja sudova, ali može da skine i godine sa vaše mašine za sudove i znatno joj skrati životni vek zbog preteranog korišćenja grejnih elemenata i vazdušnih pumpi.

Sa druge strane, ciklus za sušenje vazduhom koristi pumpe koje ubacuju vazduh na sobnoj temperaturi kako bi se sudovi ravnomerno sušili.

Za razliku od ciklusa sa toplim vazduhom, u mašini će ostati nešto vlage i male barice vode u obrnutim sudovima ili činijama kada se pranje završi.

Možda ćete morati da odvojite koji minut da dodatno obrišete sudove, ali će vas mašina služiti znatno duže.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    9. oktobar 2018 | 16:13

    Ja ne čuh za mašinu za sudove koja po tom principu suši sudove?! Mašine sudove suše tako što kondezuju vlagu sa sudova po mašini i ta vlaga završi kao voda u dnu te je mašina izbaci kao vodu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA