≫ 

10 trikova koje možete da naučite samo u vojci i koji će vam učiniti život mnogo lakšim

Vojnici su poznati po tome što imaju dosta trikova u rukavu

  • 2

Američka vojska nadaleko je poznata po svojoj spretnosti i trikovima koje koristi kako bi lakše obavljala svoje dužnosti, a dosta toga možemo i mi da primenimo u svakodnevnom životu.

Jezivi izazov u kome su deca žrtve kruži internetom: Reakcija koju izaziva može katastrofalno da se završi po dete (VIDEO)

Ukoliko želite da sebi malo olakšate život, ugledajte se na vojnike i primenite neki od sledećih trikova.

Ne čuvate samo vodu

Uriniranjem tokom tuširanja štitite zdravlje stopala. Foto: Pixabay.com

Uriniranje tokom tuširanja je tabu tema, ali prema rečima medicinske zajednice to može da spreči pojavu atletskog stopala.

Lepljiva traka na stopalima

Vojničke čizme znaju da budu neudobne pa je ovaj trik dobar kada želite da izbegnete žuljeve. Ako trčite na velikim udaljenostima, primenite ovaj trik. Samo zalepite traku na onim delovima stopala na kojima je najveće trenje.

Vežite čvor

Kako se velike čizme ne bi odvezivale vežite pertle u sredini i vežite par čvorova na njima kako se one ne bi pomerale.

Ulošci nisu samo za ciklus i žene

U hitnim slučajevima možete da iskoristite ženske uloške kako biste sprečili da neka osoba iskrvari. Postavite uložak preko rane i zalepite lepljivom trakom. Možete ih staviti i u čizme kako biste ih učinili toplijim i upili vlagu.

Melem za rane

Pospite šećer na ranu kako biste sprečili razvoj bakterija. Foto: Pixabay.com

Da li ste znali da posipanjem šećera na ranu možete da sprečite razvoj bakterija. Bakterije ne mogu da prežive u veoma zaslađenoj sredini, pa zato možete pokriti ranu šećernom pastom ili je posuti šećerom. Pokrijte ranu dok ne budete u mogućnosti da dobijete adekvatnu pomoć.

Nisu samo za trčanje

Helanke za trčanje nisu samo za trčanj ei nisu samo modni dodatak. Možete da ih nosite ispod bilo kojih pantalona bez da se poznaju i one će vas grejati tokom izuzetno hladnih dana.

Zasijajte

Kako bi vam čizme sijale, uzmite malo veću količinu sjaja za cipele, nanesite ga i ostavite da odstoji 10 do 15 minuta. Tada pređite preko premazanog mesta upaljačem koji gori i gledajte kako postaju sjajne. Za finalno sređivanje uzmite vlažnu krpu i ispolirajte površinu.

Založite vatru

Oprezno sa vatrom. Foto: Profimedia/Alamy

Ne trebaju vam skupe napravice da biste upalili vatru za roštilj. Uštedite novac i jednostavno nanesite vazelin na komadić vatre i iskoristite je da zapalite vatru.

Neko vas prati

Ako mislite da vas neko prati dok vozite, napravite 4 nasumična skretanja uzastopno. Ako još uvek vidite da vas neki auto prati, nastavite da vozite i pozovite policiju. Možete i da se odvezete u najbližu policijsku stanicu i tamo potražite pomoć.

Namestite krevet za minut

Prebacite čaršav preko kreveta i uvucite ivice. Uzmite deo čaršava koji viri, ispravite ga, napravite pravi ugao i opet uvucite čaršav. Tako će vaš krevet izgledati savršeno namešten.

(Telegraf.rs/brightside.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    12. oktobar 2018 | 14:11

    sve ovo je beskorisno za nekoga ko živi u civilizaciji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA