≫ 

Temperatura u vašem frižideru verovatno je pogrešna: Evo kako da proverite da li na zdrav način čuvate hranu

Veoma je važno da temperatura u vašem frižideru bude odgovarajuća kako bi hrana bila sveža

  • 5

Verujemo da vam nikada nije palo na pamet da proverite kolika je zaista temperatura u vašem frižideru.

Frižider je pravo malo čudo modernog čuvanja hrane. Na pravoj temperaturi hrana može da se čuva danima i da se spreči nastanak i razvoj bakterija.

Kada počne da raste temperatura vazduha bakterije počinju velikom brzinom da se razvijaju. Kako biste sačuvali hranu i sprečili trovanje hranom, preporučuje se da držite frižider na određenoj temperaturi i održavate higijenu.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Agencija za hranu i lekove predlaže da temperatura u frižideru bude oko 4 stepena Celzijusovih, dok je ona najbolja 17 stepeni sipod nule. Idealna temperatura frižidera je između 1,7 i 3.3 stepeni Celzijusovih. Na temperaturi većoj od 4 stepena bakterije počinju da se razmnožavaju velikom brzinom.

Možete da pratite temperaturu uz pomoć termometra koji ćete staviti unutra, ostavite ga 20 minuta i proverite šta on pokazuje.

Kako biste održali frižider hladnim nemojte u njega stavljati toplu hranu. Proverite obavezno da li vam se vrata dobro zatvaraju i da negde ne ulazi topao vazduh. Izbegavajte često otvaranje vrata i neka vam frižider uvek bude pun.

VIDEO: Razvalila frižider da dođe do sladoleda

(Telegraf.rs/rapidtables.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Yyy

    9. mart 2019 | 13:55

    Ko može da napuni frižider? Samo sirotinja kupuje potrebno, nema se za više. Tako nažalost živimo danas!!! Ko ima pare jede po restoranima, ne treba im frižider 😥

  • Vuksan

    13. mart 2019 | 08:49

    Sta da stavi u taj frizider nogicu od astala ? Kad su cene sve podigli u nebo a standard srozali u podrum !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA