≫ 

SUNČANJE U TOPLESU može da bude veoma opasno ako ste na plaži u ovo vreme

Ma koliko preplanuo dekolte izgledao seksi, posledice sunčanja grudi mogu da budu pogubne

  • 0

Koža na grudima osetljivija je od drugih delova tela, jer nije izložena suncu tokom cele godine, a sunčanje u toplesu takođe može doprineti ostarelom izgledu kože na grudima, ali i uzrokovati druge komplikacije.

Izračunajte NAJBOLJI zaštitni faktor (SPF) za vaš tip kože

Znate za UVB i UVA zrake, ali Sunce emituje i treću vrstu zraka koja je mnogo opasnija - pogledajte šta rade vašoj koži

Koža grudi jednako je građena kao i drugi delovi tela, od epidermisa, dermisa i potkožnog masnog tkiva. Razliku čini bradavica oko koje se nalazi 10-20 izvodnih kanala mlečnih žlezda.

Između žlezdanih delova smešteno je vezivno i masno tkivo. Upravo količina masnog i glandularnog tkiva određuje i veličinu grudi.

Pre svega, koža koja se nikada ne izlaže suncu je značajno osetljivija od drugih delova tela izloženih tokom cele godine, a posebno su osetljive bradavice i areole.

Zbog toga je važna svakodnevna hidratantna nega kože grudi, a bradavica i areola sa masnijim preparatima. Tokom sunčanja preporučljiva je primena visokih zaštitnih faktora i ispod grudnjaka.

To znači da se toples ne savetuje, a ako se ipak odlučite za ovakvo sunčanje, tada mere opreza moraju biti veće.

Foto: www.pixabay.com Foto: www.pixabay.com

Nemojte se izlagati suncu između 12 i 16 sati, a dojke izlažite samo kratko vreme uz obaveznu kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom 50 +.

DNA mutacije, hiperpigmentacije, bore, prekanceroze i na kraju karcinomi kože neće zaobići ni ovu regiju. Odmah iza donjih ekstremiteta i leđa, prema učestalosti pojavljivanja melanoma kod žena, sledi grudni koš.

Takođe, preuranjeni znakovi starosti će se uz lice i vrat pojaviti i na dekolteu, a sunčanje u toplesu će doprineti ostareloj koži dojki.

Ukoliko postoji sklonost solarnom dermatitisu, tada će izloženost  suncu biti pogubna, pa to treba izbegavati.

Žene sa implantatima moraju obavezno izbegavati sunčanje najmanje godinu dana od operativnog zahvata.

Iako sunčanje u toplesu ne utiče na razvoj karcinoma dojke, postoje studije koje govore kako pacijentkinje obolele od karcinoma kože imaju veći rizik i za razvoj karcinoma dojke. Ovo posebno važi ako je žena obolela u mlađoj dobi.

Na kraju treba istaći da postoji više argumenata koji govore protiv sunčanja u toplesu. Umesto toga, umereno sunčanje sa manjim bikinijem i bez tregera može da učini da vaš dekolte izgleda jednako lepo.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA