≫ 

LICE GRČKOG BOGA: Ovo je muškarac sa najzgodnijim licem na svetu - a uz pomoć proste formule otkrijte i koliko ste vi privlačni

U pokušaju da izmere lepotu Grci su pronašli specijalni broj, koji najbolje otkriva odnos nosa, obrva, usana, brade i vilice. Naučnici su to uzeli u obzir i za najlepšeg proglasili poznatog glumca

  • 4

Jedan od najvećih holivudskih zavodnika Džordž Kluni ima najlepše lice na svetu, potvrdili su naučnici. Oni su u obzir uzeli starogrčko pravilo lepote, koje u obzir uzima položaj nosa, obrva, usana, brade i vilice.

Plastični hirurzi UPOZORAVAJU: Zbog ovog kozmetičkog zahvata možete da oslepite

Ove holivudske zvezde imaju OZBILJNE MANE na telu - ali su i dalje seksi

MAGIČNI BROJ: Prosta formula otkriva da li imate savršenu GUZU

Na osnovu toga uradili su kompjutersko mapiranje lica u kojem 56- godišnji glumac zauzeo prvo mesto sa 91,86 odsto podudaranja. Na drugom mestu nalazi se Bredli Kuper (91.80), iza koga slede Bred Pit (90.51), Hari Stajls (89,63) i Dejvid Bekam (88.96).  Mesto u Top 10 našli su Vil Smit (88.88), Idris Elba (87.93), Rajan Gosling (87.48), Zajan Malik (86.5) i Džejmi Foks (85.46).

- Kluni već decenijama važi za najlepšeg čovek na svetu i sjajno je da je njegov status dokazala nauka. On ima dobru simetriju lica i najbliži je onome što su Grci smatrali savršenim licem - rekao je plastični hirurg Hulijan De Silva.

Foto: AP/Tanjug

Naime, sve u univerzumu bazirano je na proporciji 1:1.618. Taj broj se jos naziva PHI ili Zlatni racio. On je izračunat matematičkom jednačinom, koju su Grci napravili u pokušaju da izmere lepotu.

- Džordž je imao skoro savršeni odnos nosa i usne (99,6%), a njegov razmak između brade i očiju bio je skoro savršen. Od svih muškarac koje smo uzeli u obzir, on je imao najveći kombinovani rezultat ako se u obzir uzmu 12 ključnih tačaka - dodao je De Silva.

Ove idealne mere koristio je Leonardo Da Vinči kada je slikao Vitruvijanskog čoveka. Pretpostavljase da što je odnos lica ili tela bliži broju 1.618, to su oni lepši.

Izračunajte koliko ste lepi

Napravite sliku lica mobilnim telefonom bez kose, gledajte pravo i izbegavajte da se smejete. Odštampajte lice na papr formata A4. Izmerite dužinu i širinu nosa. Podelite brojeve i dobićete odnos nosa. Ako je veći od 1.618 podelite 1.618. Ako je manji od 1.618 onda podelite sa 1.618. To ćete dobiti Phi skor za nos.

Istu proceduru ponovite sa obrvama.

Izmerite dužinu usana. Podelite dužinu usana sa širinom nosa. Idelana mera je 1.618.

Razdaljina između jednog kraja usana do suprotne ivice nosa, trebalo bi da iznosi 1.618.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA