Boja strija otkriva da li možete da ih se rešite, plus - jedna važna stvar koju morate da znate ako su bele

Svako može da ih dobije, a ni muškarci nisu pošteđeni

  • 2

Strije se javljaju kao posledica viška ili naglog gubitka kilograma, kod žena i muškaraca i to na različitim delovima tela.

Šumadijski čaj od 3 sastojka leči prehladu bolje od lekova

Estetski ne izgledaju lepo, ali su naša stvarnost i vreme je da ih prihvatimo kao nešto normalno i na njih gledamo kao na nešto što naše telo čini jedinstvenim, nikako kao manu.

Strije mogu da budu različitih boja u zavisnosti od stadijuma u kom se nalaze.

A post shared by Cierrah (@cierrah_evolving) on

Ako su crvene, onda su prvi znak pucanja kože i njenog rastezanja, a u ovoj fazi mogu da se leče. Kreme na bazi kolagena, koji podstiče elastičnost i obnavljanje ćelija kože, mogu da budu od velike pomoći.

Kreme ne mogu da pomognu kod zaostalih ožiljaka jer taj problem rešavaju samo tretmani laserom.

A post shared by Whittney M. (@whittneyfit__) on

Ako se strije ne leče, vremenom postanu ljubičaste i to uglavnom posle trudnoće, gojenja ili preteranog vežbanja. Kada su ove boje, još uvek se mogu tretirati kremama, ali nije sigurno da li ćete dobiti neke rezultate.

Kako se koža oporavlja, strije vremenom sve više blede i na kraju postaju bele, prozirne i sjajne. U ovom stadijumu ne možete ništa da uradite osim da ih tretirate laserom ili tretmanima poput mikrodermoabrazije za poboljšanje strukture kože. Takvi tretmani ne dovode do obnavljanja kolagena koji je koži prekopotreban da bi se ona regenerisala.

A post shared by Keri Henderson (@tokerkid) on

Hteli to ili ne, morate prihvatiti vaše strije i ne trebate ih se stideti jer niste vi tražili da se one pojave. Vaša koža jednostavno nije dovoljno elastična i sve što možete da uradite jeste da se brinete o njoj najbolje što možete.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    10. januar 2018 | 20:47

    Moj sin nikad nije varirao u kilazi i uvek je mrsav ,ima 15 god.i puno strija po ledjima! ocajna sam jer bas ruzno izgleda i sta sad da radimo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA