≫ 

Bivša "bradata dama" otkriva kako joj izgleda život nakon što se rešila svih dlaka (FOTO)

Alison je od ranog detinjstva obolela od teškog oboljenja koje pogađa nadbubrežne žlezde, što joj je prouzrokovalo abnormalnu pojavu dlačica

  • 0

- Ja sam žena sa bradom!  napisala je Alison Landa i započela priču koja će vam promeniti način na koji posmatrate standarde lepote. Amanda ima poremećaj nadbubrežne žlezde koja vodi do viška maljavosti i gojaznosti kod žena, a kod muškaraca do steriliteta i ćelavosti.

Sa 10 godina su je zvali vukodlak, brijala se i do dva puta dnevno i stidela se pogleda uperenih u nju. Sa 25 godina se odlučila za trajno uklanjanje dlačica sa lica, a ovo je njeno iskustvo:

- Činilo mi se kao da neko ide na pecanje na mom licu. Laser je kao ribar i svaki put kad uđe u moju kožu čujem jedno bip, to je samo udica koja traži folikul da ga izvuče napolje. Jednom kad ga pronađe, upeca ga. To je prženje dklaka, ne samo da mogu da ga osetim, već mogu i da ga namirišem.

10 problema koje je u životu imala baš svaka niska žena

Da se ovaj opis pojavi u nekom bjuti blogu kao opis nekog novog kozmetičkog tretmana, verovatno bi bio zabavan, ali ovako ima drugačiji prizvuk.

- Da me neko pita "Zašto ste platili da vam neko peca po licu", verovatno bih odgovorila " Da bi prestali da me gledaju"- piše Amanda.

Oni koji kritikuju savremene standarde lepote, često kažu da je svaka modifikacija tela glupa, osim ako nešto nije u redu. Osim ako niste toliko drugačiji da je ta modifikacija neophodna. Koliko je samo suludo to stanovište. Pa, zašto bi bilo ko išta menjao da je sve u redu.

- Koliko god da ne volim pritisak na žene da izgledaju na određen način, ne mogu da ne bacim pogled na razne kozmetičke tretmane i preparate, i onda shvatim , da niko nema poravo da govori ženi da li je sa njenim izgledom sve u redu ili nije. Ako ona oseća da nije, onda i nije. - piše Amanda.

Amerikanci otkrivaju šta im je bilo najčudnije dok su putovali Evropom

Ali kako se odupreti od kritike društva i kako je odvojiti od kritike stvarnih žena? Možemo li se boriti protiv kompleksa lepote i industrije dok još uvek tvrdimo da žena ima pravo da radi ono što želi? Mnogi ne žele da kritikuju tuđe izbore, ali su i dalje nezadovoljni načinom na koji su im izbori ograničeni.

 

A post shared by Allison Landa (@adlanda) on

 

- Da li se briješ? To su me prvi put pitali kada sam imala 13 godina, jer je moj izgled bio drigačiji od izgleda drugih devojčica. Nisam imala stila, dlake su mi rasle svuda, na sekund sam zastala, zarila nokte u sopstvene dlanove i rekla "Ne!" - piše Amanda.

Iako nikad nije mogla da zamisli da je neko dodiruje i da prelazi rukama preko njene dlakave kože, Amanda se zaljubila. Ali, njena ljubav nije ostala na prolaznoj zaljubljenosti, započela je vezu sa sjajnim muškarcem i nešto kasnije se udala za njega.

Amanda zapravo nikad nije znala ime svog stanja i mislila je da ga ima samo ona.  Tek nakon venčanja je otkrila da se njeno stanje zove "congenital adrenal hyperplasia" i uopšte nije retko. Na svetu postoji još mnogo osoba koje boluju od poremećaja rada nadbubrežne žlezde.

Amanda sada ima sina od dve i po godine, on radi sve što i svi ostali dečaci i izgleda potpuno obično. Kada je bila trudna, Amanda, je išla na detaljne analize i testiranja jer je htela da bude sigurna da njeno stanje neće uticati na njeno dete. Iako više nema dlačice, jer ih je sve uklonila tretmanom, i dalje ne može da se potpuno opusti i ne misli na dlake.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA