Najlakši način da brzo sakrijete mamurluk sa lica

Nakon burne noći, koži je uvek potrebna dodatna ljubav i briga

  • 0

Australijski dermatolog doktorka Nataša Kuk i vlasnica australijske linije šminke "Pressplai", Kejt Flam, otkrile su kako možete da sakrijete efekte mamurluka. Kada dolazite kući nakon burne noći, često samo želite da se uvalite u krevet, ali doktorka Kuk napominje da uvek morate da skinete šminku i da se hidrirate.

- Popijte mineralnu vodu i komleks multivitamina pre spavanja. - kaže doktorka Kuk.

Nije kriv minus - zbog jednog sastojka u pasti za zube su vam ispucale usne

Čišćenje je veoma važno jer pomaže u oslobađanju kože svih hemikalija i toksina sa kojima se lice suočavalo tokom burne noći.

- Dim, vlaga i zagađivači životne sredine se nagomilavaju u koži stvarajući zapaljenje i oštećenje slobodnih radikala - rekla je ona.

Način na koji hodate može da otkrije da li imate neku skrivenu bolest

Doktorka Kuk čak predlaže i dvostruko čišćenje lica pre spavanja.

- Dvostruko čišćenje lica počnite sa micelarnom vodom, koja je glicerin u rastvoru na bazi vode i čisti bez skidanja. - kaže dr. Kuk.

Foto: Pixabay.com

Zatim nežno inflamatorno sredstvo za čišćenje lica, koje služi kao koncentrisano sredstvo za čišćenje podignuto sa antiinflamatornim B3. - nastavila je ona.

- Savetujem antioksidansni serum pre ovlaživača sa 10 procenata niacinamida B3 i 10 procenata vitamina C.- kaže doktorka Kuk.

Kejt Flam je objasnila da je ujutro nakon neprospavane noći potrebno zadržati dnevnu svetlost da koža može da diše i oporavi.

- Razumem da vam je teško da održavate rutinu čišćenja kože nakon što ste se vratili iz noćnog izlaska, ali preporučujem da brzo očistite šminku,i nanesete bar kremu za oči. - rekla je ona.

- Ovo će osvežiti ovo osetljivo područje preko noći i smanjiti tamne krugove koji se pojavljuju sledećeg dana.- kaže Flam.

Ako i dalje osećate da imate tamne krugove ispod očiju, onda lagano prikrijte to područje. Da bi vaše umorne oči izgledale svežije Kejt preporučuje primenu bele olovke u vodenoj liniji i maskaru na trepavicama jer će vam oči izgledati svetlije.

Foto: Pixabay.com

Dan nakon konzumiranja alkohola koža ima tendenciju da bude suva i gruba, a područja koja se često mogu zanemariti su usne.

- Preporučujem da koristite kokosovo ulje na usnama koje lako možete naći čak i u kuhinji. - podelila je Kejt.

Ona takođe preporučuje da žene počnu češće da korsite suve šampone, i dodaju malo boje na svoju kožu primenom minimalne količine rumenila.

- Još jedan super trik je ostavljanje kašičice u zamrzivaču na nekoliko minuta i stavljanje nje ispod očiju. Ovo će se smanjiti tamne kolutove pod očima. - rekla je Kejt.

Daljinac

(Telegraf.rs / D.V)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA