≫ 

Da li vaše lice ima više godina od vas? 7 stvari zbog kojih izgledate starije nego što jeste

Ako je to vaš problem, postoji i rešenje kakko da se podmladite

  • 1

I najlepša žena na svetu može izgledati starije nego što jeste, a to se dešava zbog proširenih pora, retkih obrva... Ako je to vaš problem, postoji i rešenje kako da se podmladite.

5 stvari koje će učiniti da vaše grudi izgledaju veće i bujnije

Bore na licu vas čine starijom, a gladak, svež ten je znak mladosti. To je istina, ali istina je i da je vaše lice odraz života koji ste živeli i da su bore, tragovi smeha i suza i ne treba da ih skrivate. Ali, ponekad izgledate starije zbog naizgled bezveznih sitnica koje nepotrebno kvare opšti utisak. Na sreću, za sve to postoji rešenje.

Zlatno pravilo za najbezbolnije čupanje obrva ikad: Ovo jednostavno morate da znate

7 stvari zbog kojih izgledate starije nego što jeste 

1. Proširene pore

Koliko vam dodaju godina: 3

Zašto: Zbog dugotrajnog izlaganja suncu, unutrašnja struktura kože se oštećuje pa pore izgledaju šire. Primetnije su kad su začepljene.

Brza pomoć: Zamislite da je svaka pora u obliku slova V, šira na površini nego pri dnu. Svaki eksfolijant očistiće pore, a najbolji su retinoidi ili proizvodi koji sadrže salicilnu kiselinu. - kaže dr. Ejmi Vešsler,  dermatolog.

Ona napominje da se ne sme zaboraviti krema za sunčanje sa zaštitnim faktorom.

Veći zahvat: Možete se podvrgnuti postupcima kao što su mikrodermoabrazija ili piling koji će ukloniti površinski sloj kože, pa će tako eliminisati najširi deo pora i vizuelno ih smanjiti.

Foto: Profimedia/Panthermedia / Proširene pore vam dodaju 3 godine

2. Proređena kosa

Koliko vam dodaje godina: 3

Zašto: Da li ste nekad videli neku ženu sa dugačkom i gustom kosom s leđa, a kad se iznenada okrenula, pokazala vam je znatno starije lice? Podsvesno, bujnu i zdravu kosu doživljavamo kao odliku mladalačke dobi.

Brza pomoć: Ishrana bogata folatima i gvožđem će nahraniti koren kose. Morate paziti da ne izlažete kosu preteranim stresovima time što je stalno vezujete u rep ili zatežete u pletenice, jer to može dovesti do trajnog gubitka kose. - kaže dr. Ejmi Vešsler.

Na tržištu postoji čitav niz kozmetičkih proizvoda za povećanje volumena, koji pojačavaju pojedinačne pramenove pa kosa deluje gušće i bogatije.

Veći zahvat: Ako vam se kosa naglo i vidljivo proredila, a nema nekog očitog razloga (recimo, pre tri meseca ste imali vrlo visoku temperaturu, upravo ste rodili ili ste baš prestali dojiti), ne bi bilo loše pregledati štitnu žlezdu.

3. Tamne mrlje na koži

Koliko vam dodaju godina : 10

Zašto: Mrlje koje se obično povezuju sa starenjem su zapravo posledica oštećenja od sunca i danas ima mnogo 20-godišnjakinja čija je koža puna mrlja zbog preteranog izlaganja sunčevim zracima bez zaštite. - kaže dr. Vešsler.

Brza pomoć: Nije dovoljno samo naneti losion sa zaštitnim faktorom pre izlaska iz kuće, nego ga treba redovno nanositi tokom čitavog dana, a pametno je i nositi odeću koja pokriva dekolte.

Veći zahvat: Piling ili tretman laserom prilično delotvorno uklanjaju tamne mrlje, a pomoći će i Retin-A ili hidrokinon, hemijski spoj koji sprečava stvaranje melanina i uspešno izbeljuje kožu. Ipak, budite oprezni pri upotrebi bilo kakvih hemijskih supstanci jer katkad dugoročno mogu doneti više štete nego koristi. Ovo će najbolje znati vaš dermatolog.

Foto-ilustracija: Profimedia / Tamne mrlje na koži vas čine 10 godina starijima

4. Tanke obrve

Koliko vam dodaju godina: 5

Zašto: Dok muškarcima zbog testosterona dlake obrva rastu kao divlje i postaju sve duže i gušće što su stariji, ženama se obrve s vremenom stanjuju zbog neprestanog čupanja i oblikovanja.

Brza pomoć: Nemojte previše čupati obrve jer ćete oštetiti koren tako da više nikad neće porasti. Isprobajte neke od preparata za rast obrva kojih danas ima dosta na tržištu, a preporučuje  se i uzimanje 5 mg biotina dnevno jer to jača dlačice.- kaže dr. Ejmi Vešsler.

5. Retke trepavice

Koliko vam dodaju godina : 2

Zašto: Zavodljivo treptati možete samo gustim i dugačkim trepavicama, koje se povezuju sa mladošću, kao i gusta kosa.

Brza pomoć: Budite nežni prema svojim trepavicama. Upotrebljavajte poseban odstranjivač šminke koji skida maskaru bez trljanja i negujte ih regeneratorima za trepavice. Naše bake su preporučivale ricinusovo ulje.

Foto: Pixabay.com / Retke trepavice vam dodaju 2 godine

6. Zadebljali žuti nokti

Koliko vam dodaju godina: 5

Zašto: U istraživanju objavljenom u časopisu "Plastic and Reconstructive Surgery" uporedili su neuređene nokte sa onima doteranima i nalakiranima, a utvrđeno je da nenalakirani nokti koji nisu savršeno manikirani deluju starije - možda zato što lak skriva pravi izgled noktiju, a ako primetite da su požuteli ili zadebljali, to smesta povezujete sa bolešću i starošću.

Brza pomoć: Posledice loše ishrane su vrlo vidljive na noktima. Ako ne unosite dovoljno vitamina i tečnosti u organizam, imaćete slabe nokte pa zato jedite mnogo voća i povrća, integralnih žitarica i nemasnih belančevina. Uz dodatak biotina koji jača nokte, savetuje se i krema za hidrataciju. - kaže dr. Ejmi Vešsler.

7. Mršavo lice

Koliko vam dodaje godina: 4

Zašto: Katkad je ipak dobro imati koje kilo viška. Žene od 40 ili više godina koje imaju povišen indeks telesne mase izgledaju mlađe od svojh vitkijih vršnjakinja, pokazalo je istraživanje univerziteta "Case Western Reserve" u Klivlendu. Kako to? Kada mršavite, gubite masnoću iz lica pa obrazi deluju upalo i staro. - kaže dr. Ejmi Vešsler.

Brza pomoć: Pazite na ishranu i izbegavajte dijete od kojih se naglo mršavi jer ćete izgubiti ne samo kilograme, nego i elastičnost kože na licu. Kilogrami će se brzo vratiti, ali koža će ostati smežurana. Kad se šminkate, naglasite najobliji deo lica, tako što ćete naneti rumenilo na obraze, pa bronzer na udubljeni deo ispod obraza.

VIDEO: Sva pozitivna dejstva smeha

Daljinac

(Telegraf.rs / miss7.24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    30. jun 2018 | 11:30

    Ako je zena lepa i plemenita iznutra i njeno lice ce sijati bez botoksa. 100%

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA