≫ 

Izbegnite opadanje kose i ubrzajte njen rast uz pomoć jeftinog sastojka koji vam skuplja prašinu u kuhinji

Postoji mnogo načina da uz pomoć prostog sastojka rešite neke probleme sa zdravljem

  • 0

Soda bikarbona poznata je po tome što je široko primenljiva kako u domaćinstvu, tako i u kuvanju, ali je odlična i za negu lepote i rešavanju nekih manjih zdravstvenih problema.

Kim Kardašijan odlučila da u modu vrati zaboravljeni trend iz devedesetih (FOTO)

Čuli ste da se ona dodaje jelima, da je odlična za čišćenje kuće, ali možda ne i da je trebate stavljati u kosu. Ona ima fantastičan uticaj na vašu kosu, a možete je koristiti pri redovnom pranju. Jeftina je, bezbedna za upotrebu i svako može da je priušti. Čisti vašu kosu i čini da ona izgleda zdravo. Ukoliko ste još uvek skeptični, ovo su samo neke od prednosti upotrebe sode bikarbone u održavanju kose.

Uklanja ostatke nekih drugih proizvoda

Foto: Pixabay.com/ Da li vam je palo na pamet da ovako upotrebite sodu bikarbonu?

Soda može da očisti ostatke nekih drugih preparata, kao što je šampon, balzam za kosu ili sprej za kosu koji mogu da otežaju vašu kosu i učine da izgleda masno.

Soda uklanja hlor

Ako volite da plivate, znate da hlor negativno utiče na vašu kosu, pa čak i da joj promeni boju. Soda pomaže da uklonite hlor sa skalpa i štiti kosu od oštećenja.

Pomaže rast kose

Printskrin: Instagram/totallymeta/monicadullhair/Soda je odlična za rast kose.

Kada vam je kosa otežana usled primene različitih sredstava onda sporije i raste. Soda može da je očisti bolje od šampona i pomogne joj da raste brže i zdravije.

Napravite sami svoj soda-šampon za kosu

Sve što trebate da uradite jeste da pomešate vodu i sodu u razmeri 1 prema 3 u maloj flašici. Što više kose imate to će vam više ove smese trebati. Za kosu srednje dužine (do ramena) koristite 1 kašiku sode i 6 kašika vode. Možete koristiti sodu i kada je kosa mokra, ali i suva. Ovu smesu utrljajte u koren kose pa idite ka krajevima. Ostavite ovu mešavinu da deluje par minuta i onda isperite toplom vodom.

VIDEO: Da li prdež može da produži život

(Telegraf.rs/speakingtree.in)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA