Pena za brijanje protiv akni i masaža lica vrućim peškirima: 10 bizarnih tajni zbog kojih su Korejke najlepše žene na svetu

Jamsu je originalan način da brzo stavite šminku i da učinite da vaša koža izgleda mat i nežno, a dostupan je svima jer se radi kod kuće

  • 0

Korejke i sa 50 godina izgledaju kao da imaju 30, a njihova koža zrači zdravljem i mladošću. Čak i Korejci koriste posebnu šminku namenjenu za muškarce i znaju mnogo trikova kako da uvek izgledaju besprekorno.

Kora od luka, listovi od jagoda i semenke od bundeve: Nikako ne bacajte ove stvari jer im ni jedan lek nije ravan

10 tajni zbog kojih su Korejke najlepše žene na svetu:

1. Pravilo 10 sekundi

Da bi vaša koža izgledala čista, zdrava i sveža, nanesite hidratantnu kremu 10 sekundi nakon tuširanja.

Šta se događa? Pore se otvaraju nakon tuširanja, pa se krema apsorbuje brže.

2. Vruća masaža peškirima

Potopite meki peškir u toplu vodu, pokrijte njime očišćeno lice i nežno trljajte. Posle 15 minuta skinite peškir, pa nanesite prirodno hranljivo ulje na kožu.

Šta se događa? Ovaj postupak poboljšava cirkulaciju krvi, otvara pore i pomaže koži da diše.

Foto: Pixabay.com / Potopite meki peškir u toplu vodu, pokrijte njime očišćeno lice i nežno trljajte

3. Jamsu

Jamsu je originalan način da brzo stavite šminku i da učinite da vaša koža izgleda mat i nežno. Počnite stavljanjem šminke i bogatim premazivanja lica sa puderom u prahu, zatim potopite lice u posudu hladne vode na 15-30 sekundi.

Šta se događa? Puder ravnomerno pokriva lice, dajući koži poseban baršunasti osećaj.

4. Pena za brijanje protiv akni

Nanesite penu na čisto lice i lagano je umasirajte prstima. Držite je tako 5-10 minuta, a zatim je isperite. To uradite jednom ili dva puta nedeljno.

Šta se događa? Žene iz Koreje smatraju da je muška penu za brijanje jedan od najboljih načina za borbu protiv periodičnih erupcija lica jer poseduje antiseptička svojstva.

Foto: Profimedia/Wavebreak / Korejke koriste penu za brijanje protiv bubuljica

5. Koriste morsku travu za lice

Nori se može koristiti kao maska za negu lica. Sve što treba da uradite je da uzmete nekoliko listova, stavite ih u toplu vodu, nalepite ih na lice i držite tako 15 minuta.

Šta se događa? Morske alge imaju dosta vitamina i drugih sastojaka sa snažnim antibakterijskim svojstvima koja vode računa o vašoj koži i čuvaju vašu mladost.

6. Slani tonik za lice

Recept za ovaj tonik za problematičnu kožu je jednostavan: stavite 1 kašičicu morske soli u 1 čašu tople vode i dobro pomešajte. Posle svakog čišćenja lica, kožu obrišite kožu pamučnom krpicom koju ste natopili ovim tonikom.

Šta se dešava? Morska so dezinfikuje kožu, postepeno uklanja mitisere i umiruje upaljene površine. Vaše lice će izgledati sveže.

Foto-ilustracija: Profimedia / Slani tonik za lice dezinfikuje kožu, postepeno uklanja mitisere i umiruje upaljene površine

7. Hanzaplast za bubuljice

Pravi hit među modnim svetom Koreje! Hanzaplast je neupadljiv na koži i pod šminkom se uopšte ne vidi, te male zakrpe mogu da očiste lice od bilo kojih bubuljica za nekoliko dana, a prodaju se i onlajn.

Šta se događa? Zbog posebnog antiseptičkog sastava, hanzapast ubrzava oporavak, umirujući upalu u rekordnom vremenu, u većini slučajeva je to preko noći.

8. Sojino mleko

U Aziji se sojino mleko aktivno koristi u kozmetičkim proizvodima, profesionalnim i domaćim. Jedan od najstarijih i najjednostavnijih recepata se pravi na sledeći način: natopite gazu sojinim mlekom i držite ga na čistom licu 15-20 minuta. Uradite to jednom ili dva puta nedeljno.

Šta se događa? Sojine komponente normalizuju funkcionisanje lojnih žlezda, podmlađuju i neguju kožu.

Foto: Profimedia/Alamy / Dojino mleko se aktivno koristi u kozmetičkim proizvodima, profesionalnim i domaćim

9. Čaure od svilenih buba

Čaure od svilenih buba se koriste kao prirodni lek za duboko čišćenje kože. Stavite ih na prste, pa masirajte čistu kožu 10-15 minuta. Mogu se kupiti onlajn.

Šta se dešava? Čaure od svilenih buba uklanjaju mrtve ćelije, stimulišu regeneraciju kože i izvlače ton kože.

10. Limun posvetljuje kožu 

Presecite limun na pola i iscedite ga u neku posudu. Koristeći pamučnu krpicu, nanesite limun sok na kožu. To možete raditi i nekoliko puta dnevno.

Šta se događa? Limunska kiselina ima svojstva pilinga i uklanja mrtve ćelije kože, pigmentne mrlje i višak ulja i prljavštine. Vitamin C inhibira stvaranje melanina i poboljšava elastičnost kože. Međutim, ako imate osetljivu kožu, budite oprezni sa limunom.

Foto-ilustracija: Profimedia / Limunska kiselina ima svojstva pilinga i uklanja mrtve ćelije kože

(Telegraf.rs / Izvor: brightside.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA