10 namirnica koje će sprečiti starenje i bore na vašim rukama

Niko ne želi da se bori sa borama koje odaju godine

  • 0

Bore su posledica gubitka elastičnosti kože i povezane su sa procesom starenja, a najčešće se javljaju na licu i vratu, ali i na mestu na kojem ih je teško sakriti operacijama, kremama i šminkom – na rukama.

Sve o tretmanu penisom za koji Sandra Bulok kaže da podmlađuje bolje od svega

Bore na rukama mogu da budu i posledica izlaganja suncu, napornih treninga, zagađenja, pušenja, dehidratacije, loše ishrane, promene hormona, nekih lekova i genetike. Mnogi ne vode računa o rukama sve do momenta kada više i ne može mnogo toga da se uradi i kada je svaki napor da se nešto promeni uzaludan. Međutim, postoji način da primenom nekih namirica koje imate sigurno u kući malo popravite situaciju ili sprečite pojavu bora.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje odlično je u borbi protiv starenja. Foto: Pixabay.com

Bogato je zdravim mastima koje će vaše ruke održavati nežnim i ber bora. Stimuliše proizvodnju kolagena i zateže kožu smanjujući starenje. Sve što trebate da uradite je da utrljate ulje u ruke svakog dana i masirate 5 do 10 minuta pre nego stavite pamučne rukavice, a ovaj postupak ponavljajte pre spavanja. Jednom nedeljno uradite piling od jedne kašike maslinovog ulja i šećera.

Kokosovo ulje

Učiniće vašu kožu nežnom i hidriranom i štiti je od UV zraka. Pre spavanja umasirajte u kožu toplo kokosovo ulje i masirajte oko 5 minuta kružnim pokretima i stavite rukavice za maksimalne rezultate.

Aloe vera

Veoma je efikasna protiv bora jer sadrži prirodne hidrirajuće elemente, a gel sadrži i polisaharide koji stimulišu regeneraciju kože. Poboljšava tonus, a sve što trebate da uradite je da nanesete gel i masirate nekoliko minuta. Nakon što odstoji 15 minuta isperite ruke mlakom vodom.

Med

Utrljajte malo meda u šake i nećete imati problema sa borama Foto: Pixabay.com

Utrljajte malo meda u ruke i ostavite da odstoji oko 10 minuta i nakon toga isperite ga mlakom vodom. Ponovite to jednom do dva puta dnevno.

Paradajz

Bogati su antioksidantima koji pomažu da se popravi oštećena koža i odlaže strenje kože i čini je manje podložnom borama. Parče paradajza utrljajte u ruke i njime masirajte 5 minuta, čekajte još 5 minuta i isperite hladnom vodom. Ponovite to dva puta dnevno.

Zeleni čaj

Zbog antioksidanata, odličan je u borbi protiv starenja. Jednom nedeljno izmešajte 1 kašiku listića zelenog čaja. 2 do 3 kašike jogurta i malo kurkume. Nanestite na dlanove i ostavite da odstoji 20 minuta pre nego ga isperete mlakom vodom.

Pire od banana

Ovo voće bogato je vitaminima A, B i E, gvožđem, magnezijumom, cinkom i kalijumom pa pomaže da se koža ne izbora. Spljeskajte jednu bananu i napravite od nje pastu koju ćete naneti na vaše dlanove, ostavite 30 minuta pre nego je isperete mlakom vodom. Radite ovo jenom dnevno.

Avokado

Ovo voće pomoći će vam u borbi protiv starenja Foto: Pixabay.com

Još jedno voće koje vam omekšava kožu, čini kožu elastičnom i čvrstom. Umasirajte ulje od avokada u ruke pre nego odete na spavanje.

Ricinusovo ulje

Koža ga upija i čini kožu nežnom i bez bora. Ovo ulje pomaže da se proizvede elastin i kolagen kako bi vam koža bila mladalačka. Nežno umasirajte ovo ulje u dlanove pre spavanja svakoga dana.

Esecijalno ulje lavande

Ovo ulje štiti kožu od slobodnih radikala i UV zraka. Izmešajte par kapi ovog ulja sa malo maslinovog ulja u umasirajte ga u kožu ujutru, odmah osle tuširanja. Radite to svakoga dana.

(Telegraf.rs/top10homeremedies.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA