≫ 

Nikšićanin otvorio prvu školu hoda u CG: Najvažnije je da imate urođeni osećaj ili talenat

Ovim poslom se već bavi nekoliko godina, a iz njegove škole izlaze profesionalni modeli

  • 2

Mladen Todorović iz Nikšića gradi uspešnu karijeru u svetu mode, a osim toga što je svetu poznat kao model, poznat je i po tome što je prvi i jedini profesionalni "catwalk" predavač, odnosno predavač hoda za ženske modele u Crnoj Gori. Modelingom je počeo da se bavi sa nekih 18 - 19 godina. Kao "catwalk", odnosno predavač manekenskog hoda, radi već nekoliko godina, i kako kaže, taj posao ga izuzetno ispunjava.

Ova boja majice može da vam otkrije da li imate topao ili hladan ton kože

- Zahvaljujući Jeleni Mladenović, predsednici Udruženja manekena Srbije, u samom startu sam dosta naučio, prvo osnovne stvari koje su mi bile potrebne kao manekenu, a onda kao modelu. Kasnije sam svoje znanje sticao u inostranstvu tokom rada sa njihovim ljudima iz modnog biznisa. Ali, najvažnije je da imate urođeni osećaj ili talenat za to i onda ga kasnije nadograđivati uz pomoć odgovarajućih ljudi. - kaže Mladen u intervjuu za portal Fosmedia.

Foto: Instagram/mladen_todorovic

Kako se u manekenske vode uglavnom upuštaju devojke, one su brojnije na Mladenovim časovima hoda. Na njegovim predavanjima se uči dosta toga, prvo hod, ponašanje na sceni, odnos pred kamerom, klijentom i na kraju odnos sa fotografom. Uglavnom se uči sve što je potrebno za ulazak u modni svet.

- Imam veliki uticaj na manekenke, i oduvek sam imao. Što je najbitnije izuzetno mi veruju. Većina smatra da treba da prođe moju školu. Susretao sam se i sa devojkama koje misle da im časovi hoda nisu potrebni, ali onda i svoju karijeru završe onako kako prognoziramo, odnosno vrlo brzo se ugase. - kaže Mladen.

Foto: Instagram/mladen_todorovic

Mladen kaže da postoje razlike u radu sa manekenkama sa naših prostora i sa manekenkama iz inostranstva.

- Naše devojke su drugačije u odnosu na devojke iz većih zemalja. Naš posao je takav da model ne može da bira da li mu se nešto dopada ili ne, već je tu da bi radio i fotografisao se u onome u čemu klijent kaže da treba. Devojke iz inostranstva ne mare da li će obući nešto što im stoji ili ne, da li će nositi boju ruža za koju smatraju da nije lepa i slično. Međutim, našim devojkama je to jako bitno. -  kaže Mladen.

Foto: Instagram/mladen_todorovic

Prema Mladenovim rečima devojke sa naših prostora dosta brinu o stvarima o kojima ne bi trebalo i često mu se dešavalo da se susretne sa situacijama koje je opisao. Osim predavanja, Mladen radi i na svojoj modnoj karijeri. Kako kaže, sopstveni pečat nije lako graditi u modi, ali i pored toga, ovaj posao mu je doneo neverovatna iskustva.

- Ovo je surov i nimalo lak posao. Morate da se odreknete mnogih stvari ako želite da budete uspešni u poslu. Meni je ovaj poziv doneo dosta toga, prvo prijateljstva iz različitih krajeva sveta, upoznavanje sa kulturom različitih zemalja, običajima, narodom. Živeo sam san mnogih dečaka, radio sa prestižnim ljudima iz ovog biznisa, nosio odela pre nego što ih je neko obukao na crvenom tepihu. Pa, zar to nije dovoljno?- kaže Mladen u intervjuu.

Foto: Instagram/mladen_todorovic

VIDEO: Ovaj holivudski glumac je "šetač ljudi"

(Telegraf.rs / Izvor: fosmedia.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bogdan

    18. jul 2018 | 20:06

    A dje mu je decko frizer?

  • B

    18. jul 2018 | 21:52

    Pa to je bilo u Beogradu pre trideset godina u pioniru braca stamenkovic. Ucili smo kako lepo da hodamo. Ja i dan danas tako hodam i svi su fascinirani kakav graciozan hod imam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA