≫ 

Godinama nije skidala maskaru pre odlaska u krevet - pogledajte kako joj sada izgledaju oči (FOTO)

Da li sa lica sklanjate svu maskaru pre nego što legnete u krevet?

  • 0

Ako vam se često dešava da to ne uradite jer se u tom trenutku čini kao prevelika obaveza i samo jedva čekate da utonete u san, uskoro ćete promeniti svoje mišljenje.

Pored toga što preko noći maskara može da se stvrdne ili ostane zarobljena iza kapaka o dovede do infekcija - još strašnija je činjenica da čestim izbegavanjem da je skinete pred spavanje možete ozbiljno da ugrozite svoje oči.

36

Sudeći po izveštaju objavljenom u stručnom magazinu Oftalmologija, jedna žena doživela je ozbiljan problem sa očima - i to samo zato što nije pravilno i redovno skidala maskaru sa svog lica neverovatnih 25 godina.

Foto: aaojournal.org

Anonimna pacijentkinja, opisana samo kao pedesetogodišnja žena iz Australije, tražila je pomoć lekara nakon što je osetila svrab sa unutrašnje strane kapka. Kada je pregledao, oftalmolog je primetio mnoštvo očvrslih fragmenata koje je identifikovao kao ostatke naslaga maskare.

Odmah je reagovao i uklonio ove naslage, jer one mogu da izazovu infekciju koja je mogla da dovede do ozbiljnih problema sa vidom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA