≫ 

Frizer otkriva: Ovo sredstvo za kosu svi koristimo, a nikome stvarno ne treba

Ne morate da izlazite iz svoje zone komfora svaki put kada posetite salon, ali je lepo uneti novi element na svakih nekoliko meseci

  • 0

Najbolji svetski frizer Luk Heršeson, koji radi sa zvezdama od Viktorije Bekam do Kjare Najtli, objašnjava koje mitove o kosi treba da zaboravimo. Ako postoji čovek koji zna sve o kosi, to je baš on. Ovaj mega popularan frizer je načinio čuda sa kosom Sijene Miler, Eme Votson, a sada deli svoja iskustva.

Ima 51, a izgleda kao da mu je tek 20 godina: Pogledajte šta tačno jede svaki dan da bi izgledao tako (FOTO)

Ne treba vam četka za feniranje

Trebao bi da samo koristite svoje ruke sve dok se kosa ne osuši na 95 odsto, jer je četka vrlo štetna za mokru kosu. Ovo sprečava da trošite svoje vreme, jer je potrebno da kosa bude skoro suva pre nego što je možete oblikovati.

- Možete koristiti okruglu četku za volumen, ali ja skoro nikad ne koristim četku. Mislim da je bolje grubo sušiti kosu rukama sve dok se potpuno ne osuši i upotrebiti presu da biste dobili stil koji želite. - kaže Luk.

Kako koristiti ruke za feniranje: Držite kosu čvrsto dok je ne osušite

Kako koristiti ruke za volumen: Poprskajte kosu mlaznicom blizu korena i upotrebite ruke kako biste izvukli kosu sa druge strane u suprotne smerove da biste je podigli od skalpa

Kako koristiti ruke za teksturu: Da biste stvorili talas, koristite prste da biste razdvojili pramenove i razdvojili ih između palca i kažiprsta kako biste kreirali opušteniji izgled

Četka je vrlo štetna za mokru kosu, pa je ne treba koristiti tokom sušenja Foto: Pixabay.com

Najnoviji proizvodi za kosu obično nisu najbolji

Brendovi su pod velikim pritiskom da pokrenu nove proizvode, ali istina je da većina gelova, sprejeva i prahova ne ispunjava svoja obećanja. Ne trebaju vam tone raznih proizvoda za jednostavno sušenje, treba vam samo balzam ili krema sa toplotnom zaštitom.

Taman izrastak pomaže da kosa izgleda bolje

Savremene tehnike farbanja, kao što je balajaž, namerno farbaju koren kose u tamniju boju, a krajevi treba da budu svetliji kako bi kosa izgledala prirodnije i mekše za regeneraciju. Ako razmišljate o prirodnoj boji, koren je uvek blago tamniji od ostatka dlake. Ista boja na celoj dužini kose može izgledati dosadno, slobodno se igrajte sa dubinom na pojedinim mestima i vaša kosa će postati bujnija.

Savremene tehnike farbanja, kao što je balajaž, namerno farbaju koren kose u tamniju boju Foto: Pixabay.com

Ne pomažu samo skupi proizvodi za kosu

Mnogi brendovi sa super prodajnim pakovanjem i velikim cenama, često imaju jeftine silikone koji zatvaraju dlaku i čine da kosa počne da gubi sjaj.

Kosu je lakše stilizovati u slojevima

I ravna i talasasta kosa imaju tendenciju da bolje padaju sa pametno napravljenim slojevima, umesto da držite jednu dužinu. Ako želite dodatni volumen, razmislite o nevidljivim slojevima, koji pomažu da kosa izgleda bujnije. Za razliku od tradicionalnih slojeva koji izgledaju previše oštro, nevidljivi slojevi se skraćuju ispod dužih krajeva, smanjuju težinu kose i podstiču kretanje bez uticaja na dužinu.

I ravna i talasasta kosa imaju tendenciju da bolje padaju sa pametno napravljenim slojevima, Foto: Pixabay.com

Morate se držati vašeg ličnog pečata kose

Prihvatanje promena održava vaš stil svežim. Dobar frizerski salon je kao dobar lični oslonac: on treba da razume vaš stil, ali treba i da vam predstavi nešto novo o čemu ste možda i sami mislili. Ne morate da izlazite iz svoje zone udobnosti svaki put kada posetite salon, ali je lepo uneti novi element na svakih devet meseci ili slično. Ne mora biti drastično, možda samo blaga promena boje ili dužine kose.

Prihvatanje promena održava vaš stil svežim Foto: Pixabay.com

VIDEO: Rođen je bez obe ruke, sada je frizer ka kome mušterije masovno hrle

(Telegraf.rs / Izvor: mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA