Zašto vam bubuljica uvek izlazi na istom mestu?

Ako bubuljicu ne istisnete pravilno može se dogoditi da ivica sluznice pore popusti i izaziva da gnoj iz bubuljice sklizne još dublje u kožu

  • 0

Da li ste se ikada zapitali zašto vam se često pojavljuje bubuljica na istom mestu? Ako imate potkožnu bubuljicu koja iz meseca u mesec bukne, ali ne dolazi na površinu možda se radi o cisti. Na obrazima možete imati bubuljice na istom mestu zbog mobilnog telefona koji prislanjate na obraz.

Čitav život sečete tortu pogrešno: Ovo je jedini pravi način kako se to radi (VIDEO)

Postoji mnogo faktora koji utiču na nastanak bubuljica, od hormona, nečiste kože i zapušenih pora. Jedan od razloga ponovne pojave bubuljica može biti i nestručno istiskivanje. Ako bubuljicu ne istisnete pravilno može se dogoditi da ivica sluznice pore popusti i izaziva da gnoj iz bubuljice sklizne još dublje u kožu, stvarajući upalnu reakciju. Upala ostaje i dalje aktivna i na tom mestu se ponovno može pojaviti bubuljica.

Jedan od razloga učestale pojave bubuljica na istom mestu može biti i cista. Ako imate potkožnu bubuljicu koja iz meseca u mesec bukne, ali ne dolazi na površinu možda se radi o cisti. Ako vam se takvo nešto ponavlja nekoliko meseci, najbolje je da posetite dermatologa. Ako često dodirujete lice rukama, npr. ako se nalaktite na bradu ispred kompjutera, postoji velika šansa da ćete na tom mestu često dobijati bubuljice.

Jedan od razloga učestale pojave bubuljica na istom mestu može biti i cista Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Ako nosite naočare može se dogoditi da ih ne čistite redovno pa da se ispod dela koji dodiruje nos pojave bubuljice koje se ponavljaju. Pokušajte da ih redovno čistite, ali čistite i mesto na nosu na kom su naočare. Ako čupate dlačice s lica, time ostavljate prazne pore u koje mogu uči bakterije i prljavština koje mogu izazvati bubuljice na mestu na kom često uklanjate dlačice.

Na obrazima možete imati bubuljice na istom mestu, zbog mobilnog koji prislanjate na obraz. Mobilni telefoni su prepuni bakterija koje se lako prenose na lice i stvaraju bubuljice. Probajte što češće da dezinfikujete svoj mobilni telefon. Hormonske bubuljice su poznate većini žena jer se pojavljuju pre pojave menstruacije i to najčešće na bradi i duž vilice. Kako biste sprečili njihov nastanak iz meseca u mesec, pre početka ciklusa, na to mesto češće stavljajte masku od gline koja će očistiti to područje.

Na obrazima možete imati bubuljice na istom mestu, zbog mobilnog koji prislanjate na obraz Foto-ilustracija: Profimedia

(Telegraf.rs / Izvor: zdravakrava.24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA