≫ 

Pet načina kako da oporavite ispucale krajeve i sprečite dalje oštećenje kose

Nakon godina farbanja i feniranja kosa ne može da izgleda dobro

  • 0

Ono što se prvo primeti su ispucali vrhovi i beživotna kosa.

Masna kosa muči svaku drugu ženu: Frizeri otkrivaju koji šampon je najbolji i da li uopšte postoji rešenje

Volite li dugu kosu i vaše rešenje nije šišanje kose? Donosimo vam pet načina kako da oporavite kosu i sačuvate vašu prelepu frizuru..

Silikon za kosu

Silikonske kapi za kosu su odlično sredstvo za negu kose. Foto: Pixabay.com

Silikonski kristali pomoći će da se vaša suva i krhka kosa obnovi. Najveća greška koju žene prave jeste to što nemaju rutinu da naveče brinu o svojoj kosi baš kao što to rade s svojim licem. Zbog toga pre nego legnete da spavate, nežno očešljajte kosu i stavite silikone na vrhove kose, a potom je gumicom za kosu svežite u konjski rep.

Marokanski tretman

Ovaj tretman bogat je arganovim uljem koje je bogato oleinskom i linolnom kiselinom te sadrži karotene, vitamin E i druge blagodeti što ga čine izvrsnim za negu kože i kose. Nakon pranja kose nanaesite ga na vrhove, a potom je osušite. Kosa će vam izgledati zdravo i sjajno.

Bez fena i pegle

Jedna od najgorih stvari koje možete uraditi kosi jeste njeno svakodnevno tretiranje fenom i peglom. Stoga, ako želite da oporavite svoje suve vrhove, morate zaboraviti na ove dvie sprave neko vreme. Ukoliko baš ne možete bez fena, koristite opciju hladnog strujanja vazduha i nikada ga ne približavajte uz dlaku.

Četka za raščešljavanje

Kosa koja je umršena lako se lomi i kida. Foto: Pixabay.com

Češljanje kose može biti štetno za vašu kosu ako je nepravilno četkate, zbog toga kupite četku s fleksibilnim iglicama koja lagano klizi i efikasno raščešljava zamršene krajeve bez da čupate kosu. Ovakve četke smanjuju lomljenje kose i stvaranje ispucalih vrhova, štite je i pružaju joj živost i sjaj.

Kupite svilenu jastučnicu

Dok spavate kosa se trlja po jastuku, što uzrokuje ispucale vrhove ali utiče i na neurednost kose, što znači da ćete sledećeg jutra ponovno morati da oblikujete kosu. Zbog toga je jednostavnije rešenje spavati na svilenoj jastučnici. Na taj način spasit ćete kosu od dodatnih oblikovanja i sprečiti njeno oštećenje.

(Telegraf.rs/klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA