≫ 

Ona radi tretmane lica slavnim ličnostima i otkriva kako da iscedite bubuljicu, a da ne uništite kožu

Ana Fild radi tretmane lica mnogim zvezdama i njene savete treba slušati

  • 1

Svako ko ima aknu na licu ne može da odoli a da je ne istisne. Sada se oglasio dermatolog koji radi tretmane lica slavnim ličnostima  i otkrio da je to potpuno pogrešno i da morate da se suzdržite od te loše navike.

Australijski stručnjak koji se bavi negom kože poznatih je striktan kada je ceđenje bubuljica u pitanju - morate da se otarasite te loše navike da biste spasli svoju kožu.

Ana Fild je rešilda da progovori o tome kako javne ličnosti tretiraju svoje lice, kao i o tome kakve savete im daje.

- Ukoliko tretirate bubuljice kao da želite da istisnete čep na flaši, onda nikada zapravo nećete imati čistu i lepu kožu - kaže Fild.

Zašto vam se na moru pojavljuju bubuljice i šta treba da radite sa njima? Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Objasnila je kako da tretirate lice ukoliko baš morate da istisnete aknu (ukoliko se beli).

- Očistite ruke i lice. Umotajte prst u maramicu ili gazu. Zahvatite tkivo sa strane ili odozdo, lagano stisnite i pogurajte sadržaj na gore. Važno je da pri ruci imate sredstvo za dezinfekciju kože - kaže Fild i dodaje da je greška aknu stiskati ogozgo i kidati kožu na njenom vrhu.

Foto-ilustracija: Profimedia

Ana je objasnila i da postoji pravo vreme za istiskanje bubuljica kad je to nužno.

- Stiskajte bubuljice kada vam je koža naparena, odnosno kada se tuširate ili kada duže vreme umivate vaše lice - objašnjava Fild i dodaje da bi bilo najbolje ne dirati aknu dok se upala ne smiri.

Zašto vam bubuljica uvek izlazi na istom mestu? Foto: Pixabay.com

Kada smo kod grešaka koje dame najčešće čine kada čiste svoju kožu je grub piling. Naime, najbolje je koristiti meke maske koje jednako dobro čiste pore i uklanjaju mrtvu kožu kao i piling sa granulama koje mogu da oštete tkivo. Naravno, važno je da nikako ne budete grubi prema koži lica.

Ana Fild kaže i da duboko veruje da zdrava koža ima direktne veze sa kvalitetnom ishranom. Ono što unosite u organizam određuje i elastičnost i svežinu kože lica i tela.

VIDEO: Zašto volimo da gledamo ceđenje bubuljica

(Telegraf.rs / dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cica S

    4. mart 2019 | 16:14

    Svakako oziljci opet ostaju, pa jetojedan duzi proces, dok ne nestanu,tretmani, maske...A sve slavne licnisti koriste razne hemijske pilinge,, tretmane,lasere, operacije itd, sto je obicnim svetu nedostupno..Ali zato se moze ublaziti nekim prirodnim maskama i melemima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA