KAKO ISCEDITI BUBULJICU: Kad već morate, uradite to pravilno

Mnogi imaju dilemu u vezi sa tim da li je pametno cediti akne i mitisere u kućnoj radinosti ili je pak bolje prepustiti ovaj zadatak stručnim rukama. Ukoliko se budete pridržavali ovih pravila, možete i sami

  • 0

Iako je najbolje pustiti da se lice samo očisti, dermatolozi se slažu, ako se odradi na pravilan način, po koju bubuljicu ili aknu možete "da sredite" i sami. Predstavljamo vam tri koraka koja će vam pomoći da što uspešnije obavite ovaj zahtevni zadatak.

Dobra priprema zlata vredi

Nanesite enzimski piling na bubuljicu ili mitiser, a zatim ga prekrijte toplim, vlažnim peškirom. Nakon jednog minuta, očistite proizvod masirajući laganim kružnim pokretima.

Bubuljice

Priprema-pozor-start

Prste kojima ćete iscediti prištić zaštitite papirnatom maramicom bez mirisa i aditiva. Jedan prst prislonite pored bubuljice, a drugim gurnite kožu na suprotnu stranu kako bi gnoj iskočio napolje. Ukoliko imate gnojnu aknu, važno je da izbacite sav nakupljeni materijal. Ako mitiser ne želi da izađe iz svoje rupice ni nakon nekoliko pokušaja, prestanite s ceđenjem jer ćete napraviti više štete nego koristi.

Nega lica

I za kraj...

Ako ste se uspešno rešili akne, nakon istiskivanja je namažite cink-oksidovim losionom. Na mesto gde se nalazio mitiser stavite masku od gline.

Daljinac

(Ordinacija.hr; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA