≫ 

SEKSI SU, ALI... Otkriveno šta muškarci misle o PAMETNIM ŽENAMA - i zaista je tužno

Nova istraživanja su pokazala da su muškarcima pametne žene jako seksi, ali...

  • 2

Istraživanje je pokazalo da psihološka distanca koju su pametne žene sposobne da naprave u odnosu sa muškarcem čini inteligentnu ženu privlačnijom od ostalih.

ZA DOBRO JUTRO: Ona živi sa 1.100 mačaka, spava u prikolici i troši milion evra zbog njih. Čeka da se neko javi i usvoji ih (VIDEO)

LEKCIJA KOJU ĆE PAMTITI CEO ŽIVOT: Rekla sam mu da ipak nisam trudna, a njegova REAKCIJA mi je zbog jedne stvari pokazala da nije ONAJ PRAVI

Pohotna tašta imala seks sa zetom: Kada je njenoj ćerki Hani priznao aferu, počela je da ga juri i udara crnom "mečkom"! (FOTO)

Otkriveno je da heteroseksualni muškarci smatraju inteligentne žene privlačnijim, ALI kada se sukobe sa jednom takvom ženom onda ih ona koja može da bude pametnija od njih više ne privlači u istoj meri.

Psihološka distanca nastaje kada je neka osoba sposobna da napravi distancu i donese odluku o nečemu što je prostorno ili vremenski daleko, ili je samo hipotetička stvar.

Foto-ilustracija: Foter/paulbence

Dok su prethodne studije pokazale da neposredna blizina čini nekog pristupačnijim, nova studija je otkrila da stvari stoje obrnuto kada je žena pametnija od muškarca, posebno ukoliko je baš ta osobina njega i privukla kod nje.

Rezultati su bili sledeći: kada je muškarac komunicirao sa ženom koja mu nije neposredno blizu (npr. kada je u susednoj sobi) oni su imali više želje da budu sa njom iako je ona pametnija od njih. Ali, kada se nađu licem u lice sa takvom ženom, oni su pokazivali manje romantičnih tendencija ka njoj ako je bila pametnija od njih.

Razlog tome je što u odnosu sa pametnom ženom muškarac vrši ponovnu procenu sebe koja vodi ka tome da ga žena manje privlači jer mu menja sliku o njemu samom. Postoji razlika u tome šta se nekim ljudima sviđa kod nekoga koga nemaju pored sebe, a šta ih privlači kada se nađu licem u lice sa tom osobom. Ovo je vezano samo za slučajeve kada je jedan od kriterijuma koji privlači muškarce ženina inteligencija.

Foto: www.pixabay.com

Što se tiče žena, one često biraju muškarce koji su inteligentniji od njih što ih sprečava da se probiju u oblast nauke, tehnologije, inženjeringa i matematike. Žene koje su uspešne u ovim poslovima, prema rezultatima istraživanja, često sebe predstavljaju kao manje inteligentne ne bi li imale romantičnu vezu sa nekim muškarcem.

Pokazalo se da strejt žene koje traže pametnije muškarce ne pokazuju interesovanje za zanimanja u nekoj od ovih oblasti.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bjanka

    29. septembar 2017 | 16:36

    Slican se slicnom raduje

  • slađa

    30. septembar 2017 | 00:07

    Pogrešno. U pitanju su muškarci kukavice. Pravi muškarci se bore za ljubav žene koja ih privlači. Da li će ljubav opstati, sasvim je drugo pitanje. Ako se karakteri uklapaju, ima šanse za dugo putovanje. Ali najvažnije je ono što je u srcu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA