Ovo ponašanje je NAJVEĆI pokazatelj da vam preti razvod

Najčešći pokazatelj toga da je veza u krizi

  • 2

Sigurno ste svi prošli kroz krize u vezi lil braku, neki su uspeli da je prevaziđu, a neki su stavili tačku i krenuli svako svojim putem.

KAKO MUŠKARCI BIRAJU ŽENU: 10 stvari na koje obraćaju pažnju kada razmišljaju o braku

Ovi tipovi muškaraca ipak nisu za brak, izbegavajte ih

Poznati doktor, Džon Gotman, profesor psihologije i izvršni direktor Instituta koji se bavi istraživanjima na temu međuljudskih odnosa, a poznat je i po predviđanju razvoda sa preciznošću od 90%.

Na osnovu dugogodišnjeg istraživanja otkrio je oblik ponašanja koji prethodi razvodu. On je te obrasce nazvao "Četiri jahača Apokalipse", a to su kritike, prezir, odbrana i odugovlačenje.

Neuspeh je najdestruktivniji od" Četiri jahača Apokalipse" jer govori "Ja sam bolji od tebe. Ne poštujem te. "

Parovi koji su puni prezira jedni prema drugima imaju veću šansu da se osećaju loše, zanemareno i bezvredno, nego parovi koji ne preziru jedno drugo. Cilj nepoštovanja je učinjen i zbog toga se osećaju loše.

Tretiranje drugih sa nepoštovanjem i sakrivenim sarkazmom predstavljaju oblike prezira. 

Foto-ilustracija: Profimedia

- Kada prezir počinje da preplavljuje vašu vezu, zaboravljate u potpunosti pozitivne kvalitete vašeg partnera, bar dok ste uznemireni. Ne možete da se setite ni jednog pozitivnog kvaliteta ili postupka - ističe dr Gotman.

Nemoguće je izgraditi vezu kada je vaš odnos lišen poštovanja.

Na pitanje kako sprečiti prezir u vezi dr Gotman odgovara:

"Ponašanje koje ukazuje na skori razvod se menja vremenom. Možete preokrenuti obrazac prezira u vašoj vezi pre nego što bude prekasno. Rešenje leži u izgradnji naklonosti i divljenja."

Dr Gotman je otkrio da je najbolji način za merenje naklonosti i divljenja, razgovor sa parovima o njihovoj prošlosti. Kako su se upoznali ? Koji su bili prvi njihovi utisci ?

Ako je veza u krizi, teško da će se parovi izjasniti pozitivno jedan o drugom. Iz tog razloga se priča o srećnim događajima iz njihove prošlosti, to im veoma pomaže.

Foto-ilustracija: Profimedia

Ako par može da oživi svoju naklonost i divljenje jedno prema drugom, oni će najverovatnije pristupiti rešavanju konflikta kao tim.

Uprkos svim bolovima i negativnim osećanjima koja su se akumulirala tokom godina, još uvek postoji doza prijateljstva. rešenje leži u ponovnom vraćanju strasti u njivu vezu.

Dr Gotman uči parove da gledaju svog partnera kroz ružičaste naočare. Umesto da konstantno jedni druge hvataju da rade nešto pogrešno, uhvatite ih kako rade nešto dobro i cenite to.

Čak i male stvari, kada vas iznenadi nekim lepim gestom, to treba ceniti.

- Ključ svega je da na vreme otkrijete prezir, što ga ranije otkrijete to ćete lakše vratiti vezu na pravi put. Pa ako niste sigurni šta i kako treba da radite, možete probati sa savetovalištem ili sa parovima koji su to već prošli - smatra dr Gotman.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    19. oktobar 2017 | 20:12

    Ako nema sjaja u ocima . . . .kad se gledamo. . . .cemu dalje . .

  • Bjanka

    19. oktobar 2017 | 20:46

    Dva najmocnija zenska oruzja koja zena ne sme da izgubi su zenstvenost i neznost. Zena ne sme da se takmici sa muzem vec sve treba da postigne zenskom energijom i tako ocuva brak. U suprotnom bolje dobar razvod nego pakao u braku. Srecno svima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA