≫ 

Mladina ili mladoženjina strana: Pogledajte šta jedni, a šta drugi moraju da plate na svadbi

Troškovi oko venčanja opterećuju i par koji se venčava, ali i njihove porodice

  • 3

Troškovi su veliki, a još su veće i muke oko dogovora kako ih podeliti i ko će šta da finansira venčanje.

Raskošno venčanje ćerke predsednika i biznismena: Pozvali su 8.000 ljudi, nestvarnu paradu gledala cela zemlja na televiziji (FOTO)

Očekuje se da mladini roditelji preuzmu veliki deo troškova oko proslave, ali danas u finansiranje venčanja učestvuje cela rodbina. Ukoliko se pripremate za svoj veliki dan i imate dileme oko troškova, evo ko šta treba da finansira.

Mladina porodica

Foto: Pixabay

Dok veridba nije obavezna, poželjno je da se organizuje okupljanje kako bi dve porodice čija deca stupaju u brak imale priliku da se bolje upoznaju. Mladini roditelji bi trebalo da pokriju sve troškove. Mladina porodica plaća i organizatora venčanja, mladinu haljinu, cvetne aranžmane, prevoz, fotografisanje i sminanje ceremonije, put i prenoćište za goste koji nisu iz tog grada, smeštaj za deveruše i sve troškove prijema.

Mlada

Zadužena je za cveće i poklone kao i za mladoženjin prsten. Mlada treba da pokrije troškove za cveće, haljine i poklone za deveruše, kao i poklon za mladoženju.

Mladoženja

Foto: static.pexels.com

On plaća venčanje u opštini, prsten za mladu i medeni mesec, piše Dailymail. Takođe, on kupuje i poklon za svoju mladu, a kao glava porodice koji osniva treba da snosi i troškove svadbenog putovanja.

Mladoženjina porodica

Troškove za cveće i smeštaj za rođake koji su doputovali u taj grad za venčanje. Izgleda da mladoženjina porodica ima najmanje troškova od svih, ali naravno sve je stvar dogovora.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Свадба

    15. novembar 2017 | 12:56

    Ово нису наши обичаји, код нас кумови купују бурме, имамо девера, војводу, итд већина поштује своје обичаје, који се разликују али не битно, тако када пишете неки текст гледајте да то буде нешто што је нама познато, а не млада задужена за младожењин прстен, нису наши обичаји лоши и не треба их много мењати, а што се трошкова тиче у већини случајева свако плаћа за своје госте, музику плаћају заједно, ма битно је да се сви лепо проведу, и сви да буду задовољни

  • Aca

    28. novembar 2017 | 17:49

    Danas praviti svadbu,tj.trandebal je bacanje para.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA