Psihopate može da otkrije odnos sa bivšima i jedna potpuno neočekivana navika

U kakvoj je odnosu vaš partner sa bivšima?

  • 6

Postoje brojni stavovi o tome da li treba ostati u kontaktu sa bivšima ili ne.

Možda ste zadovoljni jer ste odmah nakon raskida ostali u dobrim odnosima sa bivšim partnerom, a ima i onih koji jedva čekaju da prekinu sve veze nakon raskida.

Međutim, sudeći po jednom istraživanju, kada je neko i dalje u kontaktim sa bivšim partnerom - to može da bude znak nečeg prilično zlokobnog.

Foto-ilustracija: Profimedia

Studija objavljena u žurnalu Ličnost i individualne razlike otkrila je da način na koji se ljudi odnose prema bivšim ljubavima može da bude korišćen za test za psihopatiju.

Generalno, psihopate su osobe sa brojnim mračnim ličnim karakteristikama koje uključuju psihopatiju, narcisoidnost i sadizam.

Ono što psihopatu posebno razdvaja od drugih jeste manjak empatije i sve što rade, čine to zbog svog zadovoljstva i zabave.

Rezultati testiranja pokazali su da su osobe sa mračnim crtama ličnosti u velikom broju slučajeva i dalje u kontaktu sa bivšim ljubavnicima. Ovo samo po sebi nije previše alarmantno, ali su razlozi za to bili zabrinjavajući.

Foto: Profimedia

Druženje sa bivšima psihopatama daje pristup određenim stvarima kao što su novac, seks ili informacije.

U osnovi, psiopate su veoma šarmantne i vrlo lako mogu da "upecaju" svoje žrtve. Ali to isto znači i da imaju problem da ih puste i uglavnom gađaju empatične osobe.

Naravno, ovo ne znači da su sve osobe koje su u kontaktu sa bivšim ljubavima psihopate, ali ako vaš partner ima naviku da skuplje bivše kao "prijatelje", možda bi trebalo da preispitate njihovu motivaciju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • igo

    21. decembar 2017 | 16:07

    ajde, ispada da su sve zene psihopate?

  • 😊

    21. decembar 2017 | 18:18

    Znam muskarca koji uredno odrzava kontakt sa bivsim devojkama. Zato mu je pakao u braku. Da je njegova zena bila pametna da ga sutne danas bi bila srecna a ne bolesna i unesrecena. Covek psihopata. Jedino mu ja nisam dozvolila da se igra samnom.

  • sonja

    22. decembar 2017 | 08:51

    Sarmantni i bez empatije!!! Uvek nadju razlog kojim opterete partnera, krivac je uvek drugi- jedino resenje je: pobeci bez okretanja i sve zaboraviti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA