≫ 

Evo zašto nikako ne treba da se javljate na telefon kada vas pozove neko ko je upravo raskinuo vezu

Naučnici tvrde da postoje velike šanse da će doći do raspada vašeg braka ukoliko su se razveli vaši prijatelji ili kolege

  • 4

Nešto baš ne štima u vašoj vezi? Možda je to posledica toga što svi oko vas raskidaju. Da li ste primetili da kad neko iz društva raskine, to odmah počnu i ostali parovi. Kad primetite ovaj sezonski nalet raskida ne možete da se ne zapitate, da li ste možda vi sledeći?

Znate da su raskidi uvek bolni i da zahtevaju dosta utehe, kada neko raskine verovatno će vas odmah pozvati da ga utešite. Ali, šta da mu kažete tada? Najbolje je da se ni ne javljate na telefon, pa tako nećete doći u iskušenje da pričate o nečemu o čemu nemate pojma.

A zašto kad jedan par raskine, raskine njih još 100? Naučnici imaju odgovor i na tu misteriju.

Šta da radiš ako ti se istovremeno sviđaju dva muškarca i ne znaš kog da izabereš?

Kada je reč o razvodima, ispada da se 75 procenata njih desi tek kada se neko od bliskih prijatelja razvede, a 33 procenata njih ako se prijatelji prijatelja (koje par poznaje samo posredno) razvedu. Raskidi i razvodi možda nisu zarazni, ali jedan od njih za sobom povlači još mnogo razorenih parova. Broj raskida može da se proširi kao zaraza jednim društvom, a doktor za veze iz Santa Barbare, Bela De Paulo, otkriva zbog čega je to tako.

Na svetu postoje samo 3 oblika ženskog tela! Pogledajte šta nikako NE SMETE da jedete prema vašem tipu figure

Kad vidite da se veza vaših prijatelja raspada, počnete da razmišljate o svojoj

1. Dovodite u pitanje odnose žrtava koje ste oboje napravili

Svako ko je u vezi će vam reći da je za dobru vezu važan kompromis, a da li je on uopšte potreban ako pored sebe imate pravu osobu. Ako vidite da je vašeg prijatelja odbacila devojka, zbog koje se preselio u novu zemlju, naravno da ćete početi da razmišljate o tome da li je moguće da se i vama to desi. Šta ako uradite nešto veliko za svog partnera, a on vas i posle toga odbaci?

- Važne životne težnje, kao što je promena posla ili preseljenje su deo ostvarenja vaših velikih snova, ali se oni mogu degradirati u korist romantičnih odnosa. Dok ne morate nužno da se rastanete, ni ne razmišljate o važnim stvarima i tome koliko ste zapostavili svoje želje i karijeru, na uštrb svoje veze.- kaže doktor De Paulo.

Foto-ilustracija: Profimedia

2. Shvatate da ste zapostavili sjajna prijateljstva zbog ne baš tako sjajne veze

Sigurno su vam poznate osobe koje su sjajni prijatelji dok ne nađu dečka ili devojku, pa se potpuno povuku iz društvenog života. Koliko vremena vam je potrebno da shvatite da ste i vi jedni od njih? Kada neko od vaših bliskih prijatelja raskine i vi sami počnete da se preispitujete, koliko ste lepih, prijateljskih trenutaka propustili samo zato što ste u vezi.

Čak i kada pokušavate da stavite svoje društvo iznad veze, neće biti onako kako očekujete. Jedan od tih odnosa će trpeti, pa će se brže i završiti, samo je pitanje koji od njih je vama važniji.

3. Nedostaje vam sloboda koju ste imali dok ste bili sami

Kada se neko vama blizak razvede ili raskine vezu, počnete da primećujete za koliko stvari, sada ta osoba ima vremena. U tim momentima, morate priznati, počne da vam nedostaje malo slobode koju ste imali pre veze. Mnogi parovi, povučeni ovim osećajem nedostajanja i sami počnu da raskidaju, samo da bi opet bili slobodni. Najčešće im ubrzo bude žao, ali uzalud.

- Kada vidite svoje singl prijatelje kako se druže i izlaze, pomislićete da propuštate nešto važno i poželećete da radite isto što i oni. - kaže doktor De Paulo.

Foto: Profimedia

4. Razmišljate o tome kako bi bilo izlaziti sa drugim ljudima

Kad neko od vaših prijatelja okonča vezu, obično posle nekog vremena opet bude u novoj, a sve što je novo je sjajno i uzbudljivo. Morate priznati, da dok posmatrate neki sveži par, ne možete da skrenete misli sa tog mučnog pitanja - Kako bi mi bilo da sam u vezi sa nekim drugim?

5. Razmišljate o tome da li je vaša veza ono što ste stvarno hteli

Kao što su raskidi zarazni, tako su i nove veze zarazne. Ono što spolja vidite na novoj vezi je da je ona uvek savršena, prepuna beskrajne ljubavi, nežnosti i jakih i iskrenih emocija. Naravno da će sva ta strast posle nekog vremena splasnuti, ali dok posmatrate prijatelje u novim vezama, ne razmišljate o tome na takav način.

- Kada počnete da razmišljate o romantičnim odonosima, manja je šansa da ćete razviti neki sumnjiv romantičan odnos, samo zato što su svi vaši prijatelji u vezama. - kaže doktor De Paulo.

Daljinac

(Telegraf.rs / cosmopolitan.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    20. mart 2018 | 15:12

    Svako treba sebe da gleda a ne druge. Ako nisi zadovoljan u vezi ili braku pokusaj poboljsati daj sve od sebe. Ako tada ne ide lepo se pozdravi i razidji i nadji svoju srecu. Drugi su svakako nebitni

  • sie

    20. mart 2018 | 15:01

    Istina... kad je jedna razvela sve su pocele... isto kao i sa udajom... mene srecom nije uhvatio virus razvoda... nadam se da ni nece posle 21godine zajednickog zivota!

  • Goran.

    21. mart 2018 | 04:58

    PUNA PODRŠKA ONIMA KOJI SE BORE ZA OČUVANjE BRAKA I PORODICE. U BRAK SE NE ULAZI KAO U KAFANU IZ KOJE IZLAZIMO I ULAZIMO KAD NAM SE PROHTE. ŠTA TO ZNAČI ? ULAZIMO U BRAK SVESNI SVE ODGOVORNOSTI KOJE BRAK PODRAZUMEVA, SA OSOBOM KOJU VOLIMO. KRUNA ZAJEDNICA BRAKA SU DECA. BRAK JE HRAM A NE KAFANA. RAZMISLITE DOK NEUĐETE U BRAK I NEDOĐU DECA NA SVET. PORODICA JE LjUBAV ALI I ŽRTVA U ŽRTVI SE PROJAVLjUJE ODANOST PARTNERA.ISKUŠENjA SU VELIKA U SAVREMENOM SVETU A POSEBNO U SRBIJI KOJA PROLAZI KROZ GOLGOTU. BUDITE UZ SVOJE PORODICE,DECU ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA